Αρχική » ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ CASA CAFE BAR BISTRO

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ CASA CAFE BAR BISTRO

από Maria Petroutsa


Η Ζαχάρω «σήκωσε» ψηλά το δικό της παιδί!
• Με ιδιαίτερο συμβολισμό και σε έντονα συναισθηματικό κλίμα η τελευταία ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού

• «Πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου αυτός ο τόπος. Γιατί είναι το σπίτι μου, η οικογένεια μου, η πατρίδα μου»

• «Το βράδυ της Κυριακής, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη. Και το πρωί της επόμενης Δευτέρας, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε με σκληρή δουλειά»
Ισχυρό μήνυμα νίκης του Νεκτάριου Φαρμάκη από την πρώτη Κυριακή και πανηγυρικής επανεκλογής του Νίκου Κοροβέση έστειλαν 600 περίπου άτομα που έδωσαν το «παρών» στην τελευταία ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Ζαχάρω.
Η ομιλία του κ. Κοροβέση μπροστά στους συντοπίτες του ήταν πιο ανθρώπινη από ποτέ και είχε ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς πέρα από προεκλογικό χαρακτήρα, είχε και προσωπικές αναφορές, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, να δείχνει ότι δεν ξεχνά από που και με ποιους ξεκίνησε, ζητώντας εκ νέου την στήριξη τους και ευχαριστώντας τους παράλληλα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.
Μέσα σε έντονα συναισθηματικό κλίμα, οι πολίτες της Ζαχάρως και της ευρύτερης περιοχής που κατέκλυσαν το Casa Café Bar Bistro, αποθέωσαν και «αγκάλιασαν» τον Νίκο Κοροβέση, αποδεικνύοντας ότι εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο που άφησε στον τόπο την τελευταία τετραετία, δίνοντας παράλληλα του αδιαπραγμάτευτη εντολή για να τους εκπροσωπήσει και την νέα πενταετία προκειμένου η περιοχή να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά.
Στην ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η αποψινή βραδιά έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα και είμαι συγκινημένος που λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας και της ημέρας των εκλογών, βρίσκομαι ανάμεσά σας.


Στον τόπο που μεγάλωσα σαν άνθρωπος, καταξιώθηκα ως επαγγελματίας και ‘’γεννήθηκα’’ ως πολιτικός. Δίπλα σε πρόσωπα γνώριμα και σε φίλους που προϋπήρχαν της ενασχόλησης μου με την πολιτική, συνεχίζουν να υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν υπάρχουν και μετά από αυτή.
Από την πρώτη μέρα, η ανάπτυξη του δήμου Ζαχάρως και η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της ήταν προτεραιότητά μου. Και νομίζω, τέσσερα χρόνια, μετά ότι τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν.Η Ζαχάρω και η ευρύτερη περιοχή βγαίνουν από το τέλμα της υπανάπτυξης και της απομόνωσης στην οποία την είχαν υποχρεώσει κάποιοι να ζει τα παλαιότερα χρόνια.
Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την κατασκευή της νέας Γέφυρας Κορακοφωλιάς προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ. Διαθέσαμε 1.900.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δήμου Ζαχάρως και του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη, κατασκευάστηκε η νέα πλατεία της Φιγαλείας, έγιναν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε 14 χωριά και βελτιώθηκε αισθητά η αγροτική οδοποιία και διαθέσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ για τα πυρόπληκτα. Κατασκευάσαμε τρία υπαίθρια γυμναστήρια σε Φιγαλεία, Ξηροχώρι και Γιαννιτσοχώρι. Συντηρήσαμε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Πραγματοποιήσαμε την μεγαλύτερη παρέμβαση θωράκισης που έχει γίνει ποτέ σε όλα τα ποτάμια. Εξασφαλίσαμε 130 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση και την αναστήλωση της Παναγίας του Βαρκό και 850 χιλιάδες ευρώ για την εκκλησία στο Μπισκίνι και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα.
Πάντα θα έχω στον μυαλό μου τούτο τον τόπο.Γιατί είναι το σπίτι μου, η οικογένεια μου, η πατρίδα μου. Και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ. Δεσμεύομαι να είμαι πάντα δίπλας σας, στα μικρά και στα μεγάλα όπως τα τελευταία τέσσερα χρόνια Με το τηλέφωνό μου και την πόρτα του γραφείου μου πάντα ανοικτά,με φυσική παρουσία και καθημερινό αγώνα για κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε κοινότητα. Με σχέδιο, όραμα και κυρίως με αγάπη για τον τόπο μας. Μακριά από τοξικότητες και ίντριγκες.
Γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός για να σταθώ δίπλα στους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας του μεροκάματου, τους ανθρώπους που θέλουν, αξίζουν και θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.
Και γι’ αυτό τον σκοπό,αφιέρωσα χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επιτυχημένη επαγγελματική μου καριέρα χωρίς να σκεφτώ ούτε μια στιγμή το κόστος. Γι’ αυτό επισκέφτηκα όλη την Ηλεία, από άκρη σ’ άκρη, και πάντοτε οι συναναστροφές μου ήταν με τον απλό πολίτη και τον υγιή επιχειρηματία. Γι’ αυτό ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα.
Είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται ότι η Ηλεία και η Ζαχάρω πλέον δεν κερδίζει μόνο τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά είναι και ένας τόπος που μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις σε κρίσιμους τομείς και να βγει μπροστά για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη που χρειάζεται η περιοχή. Χρειάζεται μόνο αγάπη για τον τόπο, αγάπη για τους ανθρώπους, αγάπη για προσφορά. Αυτή ήταν η κινητήρια δύναμη μας την προηγούμενη τετραετία, έτσι θα συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη πενταετία.


Στις 8 Οκτωβρίου ξημερώνει μια νέα μέρα ελπίδας, προοπτικής, προόδου και κοινωνικής ευημερίας. Αυτόν τον δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί.Και το ταξίδι θα είναι όμορφο. Όπως όμορφος θα είναι ο προορισμός Και προορισμός μου είναι ένας: Η Ηλεία!
Το βράδυ της Κυριακής, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη. Και το πρωί της επόμενης Δευτέρας, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε με σκληρή δουλειά προς το μέλλον με αισιοδοξία και δυναμισμό.Μπροστά για την Ζαχάρω, μπροστά για την Ηλεία, μπροστά για την Δυτική Ελλάδα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00