Αρχική » Δήμος Πύργου: Άμεσες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε επικίνδυνα σημεία

Δήμος Πύργου: Άμεσες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε επικίνδυνα σημεία

από Maria Petroutsa

Αντικατάσταση οδικής σήμανσης σε Τάκη Πετροπούλου, ΣΠΚ και Ρ. Φεραίου

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση  της οδικής ασφάλειας των κατοίκων του Πύργου και των οδηγών που χρησιμοποιούν τους δρόμους της πρωτεύουσας του Νομού έχει ξεκινήσει ο Δήμος.

Σε πρώτη φάση προχωρά στην αποκατάσταση των φθαρμένων σημάτων σε σημεία όπου έχει διαπιστωθεί πως σημειώνονται τροχαία με κύριο στόχο την διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων

Η αρχή έγινε από την πιο επικίνδυνη περιοχή της πόλης που είναι το Λάπατο,  αφού έχει παρατηρηθεί ότι συχνά συμβαίνουν ατυχήματα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οδηγών και πεζών.

Μέχρι και σήμερα έχουν αντικατασταθεί πάνω από 50 σήματα που είχαν φθαρεί με αποτέλεσμα να είναι ελλιπής η οδική σήμανση και συχνά να δημιουργούνται συνθήκες για την πρόκληση τροχαίου.

«Ξεκινήσαμε από το πιο επικίνδυνο σημείο της πόλης, το Λάπατο, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία. Ειδικότερα αντικαταστήσαμε τη σήμανση στους οδούς Τάκη Πετροπούλου, ΣΠΚ, Ρήγα Φεραίου όπου σηκώνουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε ελέγχοντας τα πιο δύσκολα σημεία της πόλης, τις διασταυρώσεις, όπου τοποθετούμε νέες πινακίδες προκειμένου να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια για τους συμπολίτες μας. Παράλληλα έχουμε δώσει εντολή για την προμήθεια πινακίδων, τις οποίες αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα,  προκειμένου  να αντικαταστήσουμε όλες αυτές που δεν ανταποκρίνονται στο σκοπό για τον οποίο έχουν τοποθετηθεί», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Βασίλης Παναγόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και η σηματοδότηση των πεζόδρομων του Πύργου  που συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ), όπου η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00