Αρχική » Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας – Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το δήμο Ήλιδας καθαρό

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας – Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το δήμο Ήλιδας καθαρό

από Maria Petroutsa

Τη συνεργασία των δημοτών, κυρίως αυτών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αμαλιάδας, για το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας, ζητάει η Δημοτική Αρχή, η οποία μέσω του αρμόδιου τομέα του Δήμου Ήλιδας και με την καταλυτική συμβολή των εργαζομένων του, καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για να κρατήσει την πόλη καθαρή και βιώσιμη για όλους.

Οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, καθιστούν τον καθαρισμό της πόλης ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται.

Ο Δήμος με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη υπαλλήλων καθαριότητας, τόσο μέσω δίμηνων συμβάσεων, όσο και μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ που αφορά άνεργους ηλικίας μεταξύ 55 και 67 ετών, ενώ ενέργειες γίνονται και για να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα κινητικότητας του Δημοσίου.

Η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες και τους επαγγελματίες, ότι -σύμφωνα με τον νόμο 4819 του 2021- όσοι δεν συμμορφώνονται με όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία σχετικά την τήρηση των κανόνων καθαριότητας, τότε θα τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Η υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας θα προχωρούν στη βεβαίωση διοικητικών προστίμων για όσους συνδημότες μας δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία, από την 1η Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Ηλεκτροφωτισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Ντίνο Τρικόγια, ο οποίος βρέθηκε για ακόμα μία φορά σε σημείο του Δήμου Ήλιδας, το οποίο ενώ καθαρίζεται καθημερινά από τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας, την επόμενη ημέρα θυμίζει πάλι αυτοσχέδια χωματερή:

«Πρέπει οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Δήμου Ήλιδας να κατανοήσουν ότι μόνο με τη δική τους βοήθεια και συμβολή θα αλλάξει η καθημερινότητά μας.

Αν δεν βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτό, δεν μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η αύξηση των δεικτών σε τομείς όπως η ανακύκλωση.

Δυστυχώς ο δήμος μας έχει μείνει πολύ πίσω, από λάθη που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους δημότες μας. Μαζί όμως θα αλλάξουμε τα δεδομένα, δομώντας μια καινούρια νοοτροπία σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η καθαρή πόλη είναι ανάγκη, αλλά και υποχρέωση όλων μας!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00