Αρχική » Το χαμόγελο του Παιδιού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, αφιερωμένη στους εθελοντές του.

Το χαμόγελο του Παιδιού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, αφιερωμένη στους εθελοντές του.

από Maria Petroutsa

Την  Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς το Χαμόγελο του Παιδιού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου κ. Κώστας Γιαννόπουλος ήταν από νωρίς στον χώρο και συνομίλησε με την Δημοτική Αρχή ώστε να υπάρξει μια γόνιμη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα σπίτια όπου στεγάζεται ο οργανισμός στον Ν. Ηλείας.

Εθελοντές αλλά και εργαζόμενοι  στο Χαμόγελο οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει με προσωπικό κόπο και κατάθεση ψυχής ώστε να αναπτυχθεί αυτός ο οργανισμός και εκατοντάδες παιδιά στην περιοχή μας να βρουν ένα πραγματικό σπιτικό και μια οικογένεια όπου η αποδοχή και η αγάπη είναι ανιδιοτελής, στηριζόμενη πάντα στο όραμα του μικρού Αντρέα για ένα χαμόγελο σε κάθε παιδί.

Μέσα στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού ο κ. Γιαννόπουλος χαιρέτισε τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Ενημέρωσε για τις δράσεις του Χαμόγελου και πόσο έχουν αλλάξει την Ελληνική κοινωνία σχεδόν 30 χρόνια τώρα, για τις νέες τεχνολογίες και για όλη την προσφορά των εθελοντών που κρατάνε τόσα χρόνια το Χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών ζωντανό.

Η Κοινωνική λειτουργός του οργανισμού στην περιοχή κ. Κατερίνα Λιακοπούλου μας παρουσίασε μέλη και εθελοντές του Χαμόγελου που βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση και παρακολουθούσαν την εκδήλωση από την Κεφαλονιά την κ. Μαίρη και την κ. Μαρία. Η κάθε εθελόντρια είχε να πει την δική της ιστορία και πόσο το Χαμόγελο άλλαξε τις δικές τους ζωές σε προσωπικό επίπεδο.

 Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε τον κ.Κώστα Γιαννόπουλο για την τιμή να πραγματοποιείται μια τέτοια εκδήλωση στον Δήμο Ήλιδας και επεσήμανε ότι θα είναι δίπλα στο Χαμόγελο του Παιδιού, ευχαριστώντας και αυτός τους εργαζόμενους και εθελοντές για το μεγάλο έργο τους.

Στο βήμα ανέβηκαν επίσης οι εθελοντές ο Γιάννης από την περιοχή της Αμαλιάδας, και η κ. Γωγώ απο περιοχή του Πύργου. Όλοι είχαν να μοιραστούν μια δική τους ιστορία, η οποία συγκίνησε αρκετούς. Η κ. Εύη Μαλαμάκη Μέλος του Δ.Σ του Χαμόγελου μοιράστηκε μαζί μας μια προσωπική της εμπειρία και δήλωσε την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες , πλούσιος μπουφές επιμελημένος από το προσωπικό του Χαμόγελου περίμενε τους καλεσμένους.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με την κ. Εύη Μαλαμάκη και την Κατερίνα Λιακοπούλου καθώς και με τον Πρόεδρο Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτη Γιαννόπουλο έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Όλοι έδωσαν τις πιο θερμές ευχές, γνωρίστηκαν  και συνομίλησαν καταθέτοντας την δική τους ιστορία. Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος συνομίλησε με τον κόσμο και μοιράστηκε και προσωπικές στιγμές  με τον  γιό του, τον μικρό Αντρέα. Το υπέροχο αυτό πλάσμα που έζησε για λίγο στην Γη αλλά άφησε τεράστιο έργο πίσω του. Μας εξήγησε όλα τα βήματα πως δημιουργήθηκε το όραμα αυτό καθώς και την τεράστια ψυχική δύναμη που είχε ο μικρός Ανδρέας πάρα την ασθένεια του.  Ποιος γονιός δεν θα ήταν περήφανος για ένα τέτοιο παιδί;

Σημαντική στιγμή ήταν όταν η κ. Σίτσα, μια εθελόντρια 90 χρονών με μεγάλη προσφορά στο Χαμόγελο φωτογραφήθηκε με τον κ.  Κώστα Γιαννόπουλο και την κ.  Εύη Μαλαμάκη. Ο κ. Γιαννόπουλος έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες και με μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Εμείς ευχόμαστε στον κ. Γιαννόπουλο και στους εθελοντές του Χαμόγελου μια καλή και δημιουργική χρονιά και παροτρύνουμε τον κόσμο να συμμετέχει και να συνεισφέρει σε κάτι τόσο σημαντικό για την Ελληνική κοινωνία,  το οποίο αφορά τα παιδιά μας, αφορά το μέλλον μας!

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00