Αρχική » Βραβεύθηκε η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για την περιβαλλοντική της προσφορά διεθνώς

Βραβεύθηκε η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για την περιβαλλοντική της προσφορά διεθνώς

από Maria Petroutsa

-Τελετή απονομής «Προσωπικότητες 2023-2024»
Οι γυναίκες διαμορφώνουν το μέλλον του πλανήτη

Με επιτυχία διεξήχθη η 17η τελετή απονομής «Προσωπικότητες 2023-2024» της Ακαδημίας Eλληνικών Βραβείων Τέχνης, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, που ήταν ασφυχτικά γεμάτη από ανθρώπους της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και του αθλητισμού με ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια, του επιχειρηματικού κόσμου και των ΜΜΕ.
Στην Βουλευτή Ηλείας, Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, απονεμήθηκε το βραβείο «Προσωπικότητα 2023-2024- Ελένη Σκούρα» για την Περιβαλλοντική της προσφορά διεθνώς. Το Βραβείο τής παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Δημήτρη Μουζακίτη, και από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης &Νήσων Αιγαίου, Άννα Δασκαλάκη.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου, μετά την βράβευσή της, ευχαρίστησε θερμά την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για την τιμητική βράβευση, αναφερόμενη στην Ελένη Σκούρα που υπήρξε η πρώτη γυναίκα βουλευτής της χώρας μας. «Η Ελένη Σκούρα, αποτελεί ακόμα πηγή έμπνευσης για όλες εμάς. Αμέσως μετά την εκλογή της, το 1953, είχε δηλώσει «θα προσπαθήσω να πράξω παν το δυνατόν διά να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων μου, τους οποίους θερμώς ευχαριστώ. Γνωρίζω ότι ως πρώτη και μοναδική γυναίκα εις την Βουλήν έχω μεγάλας ευθύνας και πολλά καθήκοντα. Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να πράξωμεν υπέρ των Ελληνίδων, ιδίως εις τον τομέα της κοινωνικής μερίμνης».


Τα Βραβεία «Προσωπικοτήτων 2023-2024», που διοργανώθηκαν από την «Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης» σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά & Περιχώρων, απονεμήθηκαν σε 11 σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής, του αθλητισμού και των κοινωνικών αγώνων.
Αναγνώριση του ηγετικού ρόλου των γυναικών
Οι διοργανωτές αναγνώρισαν με αυτό το βραβείο ότι οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν την κλιματική ατζέντα και είναι αποφασισμένες να το κάνουν και επιβράβευσαν την αφοσίωση και την πολύχρονη προσφορά της κας. Αυγερινοπούλου για την προστασία του περιβάλλοντος, τα περιβαλλοντικά ζητήματα, το μέλλον των νέων και η θέση της Ελλάδας στον κόσμο καθώς και την συμβολή της στην βιώσιμη ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας.
Από τον ΟΗΕ αναγνωρίζεται ο ρόλος της γυναίκας στην επίτευξη αυτού του στόχου, στην επίτευξη της ισότητας των δύο φίλων έναντι της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην ενδυνάμωση τόσο των γυναικών, όσο και των κοριτσιών για να προστατευτούν, αλλά και να ηγηθούν αποτελεσματικότερα ακόμα αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν την ηγεσία στην μάχη αυτή, μεθοδικά και στοχευμένα για να παραχθούν αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσια υγείας αλλά και την σταθεροποίηση του κλίματος. Είναι αποφασισμένες να κάνουν!
H Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την μακρόχρονη πορεία της και την αφοσίωσή της, την αγάπη της για τον τόπο της, τη φύση, την Ελλάδα, και μέσα από τις σπουδές της και την εργασία της, προσπαθεί να προστατεύσει αυτές τις αξίες και να συμβάλλει στο δρόμο της χώρας μας, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας προς της βιώσιμη ανάπτυξη.
Πριν από δύο εβδομάδες, το διεθνές περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε ανάμεσα στις γυναίκες που διαμορφώνουν το μέλλον του πλανήτη και αναδεικνύουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην κορυφή των πολιτικών συζητήσεων διεθνώς. Όσοι την γνωρίζουν προσωπικά, όμως, θα σας πουν ότι είναι δραστήρια, δυναμική και έχει την ικανότητα να φέρνει κοντά της ανθρώπους και να τους συνενώνει πίσω από έναν σκοπό που συνήθως είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, το μέλλον των νέων και η θέση της Ελλάδας στον κόσμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00