Αρχική » Γ. Λέντζας: «Επίτευγμα τα 26 εκατ. ευρώ του Τεχνικού μας Προγράμματος»

Γ. Λέντζας: «Επίτευγμα τα 26 εκατ. ευρώ του Τεχνικού μας Προγράμματος»

από Maria Petroutsa

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2024

Το ποσό ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. εάν συνυπολογισθούν οι προμήθειες, οι υπηρεσίες και οι μελέτες

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λεχαινών.

Η λογοδοσία αφορούσε τους πρώτους δύο μήνες της νέας θητείας, με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, να αναλύει τα πεπραγμένα, ενώ παράλληλα δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αναφέρθηκε ενδεικτικά στην υπογραφή της σύμβασης για την υδροδότηση της Βουπρασίας από το Φράγμα Πηνειού, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, στον διεθνή διαγωνισμό για το μεγάλο έργο εγκατάστασης ψηφιακών υδρομετρητών στην Δ.Ε. Λεχαινών, ύψους 2 εκατ. ευρώ, στην έκτακτη επιχορήγηση ύψους 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα, στις κυκλοφοριακές μελέτες για Βάρδα και Λεχαινά, στην κατασκευή του νέου κτιρίου για το Α.Τ. Λεχαινών, καθώς και στην παραχώρηση οικοπέδου για ανέγερση νέου κτιρίου για το Α.Τ. Βάρδας, στην έναρξη κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Βάρδας, στην τοποθέτηση κερκίδων στα γήπεδα Μανολάδας και Κουρτεσίου και στην ολοκλήρωση της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Κάστρο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι και στον Οικουμενικό Πατριάρχη από όπου προέκυψε η συμμετοχή του Δήμου στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, HORIZON και ADRION, καθώς και στην ανακήρυξη του 2ου Νηπιαγωγείου Λεχαινών και του 2ου Δημοτικού Λεχαινών ως Πειραματικά Σχολεία. Τέλος, ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως το 1ο πρακτικό του διεθνούς διαγωνισμού για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Βάρδας είναι πλέον έτοιμο, καθώς συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024

Στην συνέχεια ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κυριάρχησε η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2024. Το Τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Το Γενικό Σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το τρέχον έτος, ανέρχεται στο ποσό των 26.800.830,72 ευρώ, ενώ εάν συνυπολογισθούν οι προμήθειες, οι υπηρεσίες και οι μελέτες το ποσό φτάνει περίπου τα 35 εκατ. ευρώ.  

Την εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκάτος, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλο» τα 26 εκατ. ευρώ. Ακολούθως ο Αναπλ. Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γιώργος Τσουραπάς εξειδίκευσε τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, αφού συνεχάρη τις Υπηρεσίες του Δήμου για την άρτια σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, επεσήμανε πως «λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυσχέρεια που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελεί επίτευγμα, καθώς ούτε πρωτεύουσες Νομών δεν καταφέρνουν να γράψουν τέτοια ποσά τα Τεχνικά τους Προγράμματα». Παράλληλα, τόνισε πως τα έργα που έχουν εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα προέρχονται μόνο  από εξασφαλισμένες πιστώσεις για το 2024.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 συμπεριλαμβάνονται :

•            Νέα Έργα, χρηματοδοτούμενα από Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, ΠΔΕ  Υπουργείου Εσωτερικών ΣΑΕ 055, ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 214-2020, Υπ. Εσωτερικών – Πρόγραμμα *ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ*», Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014 – 2020, συνολικού ποσού, 1.816.079,20 €.

•            Νέα Έργα, με χρηματοδότηση από ΚΑΠ- Επενδυτικές Δαπάνες 2024, Ταμείο Αρωγής Πυροπλήκτων (αφορά Κ. Βάρδας, Κ. Νησίου, Κ. Αετοράχης, Κ. Ξενιών),  από εφαρμογή Σχεδίων πόλεως Βάρδας & Λεχαινών και από ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ συνολικού ποσού, 446.079,30 €.

•            Συνεχιζόμενα Έργα, έργα δηλαδή που η εκτέλεσή τους έχει ξεκινήσει το 2022 ή και προγενέστερα, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, συνολικού Π/Υ, 24.228.073,50 €.

•            Οφειλόμενα Έργα, έργα δηλαδή που η εκτέλεσή τους έχει ξεκινήσει το 2023 ή και προγενέστερα, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, για τα οποία υπάρχουν πιστοποιήσεις της Δ/σας Υπηρεσίας και έχουν εκδοθεί τιμολόγια και για τα οποία αναμένονται οι χρηματοδοτήσεις από τα διάφορα Υπουργεία, συνολικού Π/Υ, 310.598,72 €.

Το Γενικό Σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το τρέχον έτος, ανέρχεται στο ποσό των 26.800.830,72 €.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00