Αρχική » Βομβαρδισμοί και επιθέσεις στην Ουκρανία – Στιγμές τρόμου στη Μαριούπολη

Βομβαρδισμοί και επιθέσεις στην Ουκρανία – Στιγμές τρόμου στη Μαριούπολη

από Άκης Χουζούρης

(Photo by Aris Messinis / AFP)

  • Η άφιξη των σκληροπυρηνικών μισθοφόρων από την Τσετσενία στη Μαριούπολη – η οποία βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο – αποτυπώνει την πρόθεση του προέδρου Πούτιν στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.
  • Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στα περίχωρα της Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
  • Σκληρές μάχες μαίνονται στο κέντρο της Μαριούπολης, αλλά και στο Χάρκοβο, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί αμάχων στο Κίεβο.
  • Τουλάχιστον 816 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με αμείωτη ένταση οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν ουκρανικές πόλεις στρατηγικής σημασίας. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καθηλωθεί σε διάφορα μέτωπα εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών, οι οποίοι διεξάγουν και μάχες ελιγμών στην ύπαιθρο. Οι μεγάλες πόλεις βομβαρδίζονται και πλήττονται σχολεία, θέατρα και συγκροτήματα κατοικιών.

Σκληρές μάχες με άρματα μάχης και αυτόματα όπλα διεξάγονται στο κέντρο της Μαριούπολης, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης. Ανέφερε ότι έχει καταστραφεί το 80% των κτηρίων. Δυτικοί αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν η Ρωσία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί τη χερσαία επίθεση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η προέλαση στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει βαλτώσει.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας πως τα ουκρανικά στρατεύματα απέτρεψαν τις ρωσικές δυνάμεις από το να καταγράψουν περαιτέρω προόδο την Παρασκευή. Ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν θέματα προμήθειας τροφίμων και καυσίμωνκαι προβλήματα επικοινωνιών.

Στο Κίεβο, βομβαρδισμός συγκροτήματος κατοικιών σημειώθηκε την Παρασκευή δίπλα σε σχολεία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 19 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 4 παιδιά, ενώ περίπου 100 ένοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

πηγή:http://www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00