Αρχική » Απαξίωση, εγκατάλειψη, κοροϊδία

Απαξίωση, εγκατάλειψη, κοροϊδία

από Maria Petroutsa

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με δηλώσεις του επιχειρεί να καταγράψει την δήθεν «εύρυθμη» λειτουργία του. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο διοικητής διαφέρουν αισθητά από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Μάρτιο και δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο της Ηλείας. Επί της ουσίας τώρα:

Από το 2019 έως σήμερα το νοσοκομείο του Πύργου και οι υπόλοιπες δημόσιες δομές δοκιμάστηκαν ανελέητα. Οι μαζικές αποχωρήσεις ιατρικού – επιστημονικού προσωπικού χωρίς αναπλήρωση, καθώς και οι συνθήκες «γαλέρας» και εργασιακής εξουθένωσης του εναπομείναντος προσωπικού, διαμόρφωσαν καταστάσεις εκρηκτικές, με αλλεπάλληλες καταγγελίες στη δημοσιότητα για την προβληματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων. Παράλληλα η συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, που εκφράστηκε με λύσεις ανάγκης – «μπαλώματα», όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά επέτειναν τα προβλήματα.

Οι συχνές επισκέψεις της αναπληρώτριας υπουργού κας Γκάγκα ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς, ενώ η κα Γκάγκα είχε πλήρη εικόνα και επίγνωση των θεμάτων, αγνόησε τις πιεστικές παρεμβάσεις, τόσο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού όσο και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, για ουσιαστικά μέτρα προσέλκυσης νέων γιατρών απέναντι στις μαζικές αποχωρήσεις. Τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους και το προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν για να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό.

Στα … «νούμερα» και στη «στατιστική των αριθμών» που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα απουσιάζουν:

  • Η θλιβερή πρωτιά της χώρας μας σε αριθμό νεκρών στην περίοδο της πανδημίας
  • Ο αριθμός των διακομιδών στα νοσοκομεία της Πάτρας
  • Ο αριθμός των γιατρών που έχουν αποχωρήσει χωρίς να αναπληρωθούν
  • Τα οφειλόμενα ρεπό και οι χρωστούμενες άδειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που εργάζονται, ακατάπαυστα και εξουθενωτικά χωρίς αναγνώριση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, χωρίς αξιοπρεπείς απολαβές
  • Οι ανανεώσεις συμβάσεων -«κοροϊδία για τρεις μήνες»- του επικουρικού προσωπικού
  • Οι εντολές για «τηλεματική ακτινολογία από απόσταση» ελλείψει ακτινολόγων και
  • Το κορυφαίο πρόσφατο ρουσφέτι, η εντολή μετακίνησης νεοδιόριστου μόνιμου γιατρού ορθοπεδικού, ο οποίος τρεις μέρες μετά τις εκλογές τις 21ης Μαΐου ορκίστηκε αναλαμβάνοντας μόνιμη θέση στο Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Αμαλιάδας και την επόμενη μετακινήθηκε, με εντολή διοικητή της 6ης ΥΠΕ, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας!

Έτσι αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη δημόσια υγεία στην Ηλεία!

Απαξίωση, κοροϊδία, εγκατάλειψη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00