Αρχική » ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ VIDEO ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ VIDEO ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

από Άκης Χουζούρης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα σκοταδιστικά video που δημιουργήθηκαν για τις σχολικές αίθουσες που αναφέρονται στο φύλλο, στη σεξουαλικότητα, στις σχέσεις των ανθρώπων κλπ. Τα συγκεκριμένα video προωθούν την έννοια του αγέννητου παιδιού, που πρέπει να έχει στο νου της μία γυναίκα, όταν κάνει εφήμερες σχέσεις ή έχει συνεχώς αλλαγές στο σεξουαλικό του σύντροφο.

Τέτοιες αντιλήψεις έχουν καταδικαστεί στην Ελληνική κοινωνία από τη δεκαετία του ’80. Πολλά κόμματα αντέδρασαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter έγραψε: “Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι”.

Στο ΚΙΝΑΛΛ στο twitter ανακοινώθηκε τα εξής: “Μια τόσο ακραία αντιδραστική θεώρηση του ανθρώπου & της ζωής, όπως αυτή που κομίζει η πρόσφατη αντίληψη περί «αγέννητου παιδιού”, δεν μπορεί να περάσει χωρίς να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες. Tο Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι συνέβη, να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα και να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες.”

Το υπουργείο μέσω του Προέδρου του Ι.Ε.Π. ζήτησε συγνώμη και απέσυρε τα επίμαχα video, μίας εταιρίας που χρηματοδοτήθηκε από κρατικό χρήμα για να τα δημιουργήσει

#video_γονιμοτητας

ΣΥΝΤΑΞΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00