Αρχική » Αυγερινοπούλου: «Επικαιροποιήθηκε η μελέτη για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή. Όποιο άλλο έργο θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη μελέτη»

Αυγερινοπούλου: «Επικαιροποιήθηκε η μελέτη για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή. Όποιο άλλο έργο θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη μελέτη»

από Άκης Χουζούρης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που έγινε με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση επί της σκοπιμότητας της επένδυσης των φωτοβολταϊκών στο Φράγμα Πηνειού, παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η κα Αυγερινοπούλου, λαμβάνοντας το λόγο, επισήμανε την ανάγκη η Ηλεία και ευρύτερη η Δυτική Ελλάδα να καταστούν ενεργειακά ουδέτερες και πρότεινε την πραγματοποίηση ημερίδας για την πλήρη ανάλυση του σημαντικού αυτού θέματος. Ενημέρωσε, ακόμη, ότι επικαιροποιήθηκε η μελέτη για τη θωράκιση και την αξιοποίηση της Λίμνης Καραμανλή και του φράγματος Πηνειού και έχει τεθεί προς υπογραφή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον οποίο και επικοινώνησε για το ζήτημα της υπογραφής της σχετικής μελέτης, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η δημοπράτηση.

Αυτή η μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 8.750.000 ευρώ, θα θέσει όλες τις διαστάσεις και τα δεδομένα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πηνείας και θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Νομό. Με την υπογραφή της μελέτης από τον κ. Υπουργό, κάθε έργο θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το αναπτυξιακό αυτό πλάνο και όραμα, το οποίο θέτει σε προτεραιότητα την προστασία των φυσικών πόρων, της βιοποικιλότητας και των λιμνών μας, τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, την ασφάλεια του φράγματος και την υποστήριξη των υποδομών, την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πηνείας σε πόλο έλξης οικοτουρισμού, αλλά και αθλητικού τουρισμού. Η μελέτη θα αναδείξει το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, ενώ θα βελτιωθεί και το οδικό δίκτυο πλησίον της λίμνης.

Επίσκεψη Δ. Αυγερινοπούλου στο Φράγμα Πηνειού

Νωρίτερα, η κυρία Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πύργο υδροληψίας του Φράγματος Πηνειού, στο παλαιό αναψυκτήριο, το οποίο και με την επιμέλεια της Περιφέρειας πρόκειται να δημοπρατηθεί, αλλά και στο μοναδικό τοπίο της λίμνης Καραμανλή, όπου και συναντήθηκε με τους Προέδρους των παραλίμνιων τοπικών κοινοτήτων. Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ οι Πρόεδροι παρέδωσαν στην κα Βουλευτή την προηγούμενη μελέτη για την ανάπτυξη του τόπου και την σύνδεση της περιοχής με την Αρχαία Ήλιδα και τη διασύνδεση με πολιτιστικά μονοπάτια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00