Αρχική » Ένας νέος πολιτιστικός και κοινωνικός θεσμός για τα παιδιά ΑΜΕΑ της Ηλείας

Ένας νέος πολιτιστικός και κοινωνικός θεσμός για τα παιδιά ΑΜΕΑ της Ηλείας

από Maria Petroutsa


Μία ξεχωριστή έκθεση, που «πλημμύρισε» αγάπη και που έχει ως σκοπό την ενίσχυση των παιδιών ΑΜΕΑ του Πύργου και της Ηλείας, καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός .
Ολοκληρώθηκαν με την αναμενόμενη επιτυχία οι δράσεις της ΠανΗλειακής έκθεσης τέχνης-εκδηλώσεων για τα 500 παιδιά ΑμεΑ της Ηλείας που έλαβαν χώρα από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα του νομού και συγκεκριμένα στο πάρκο Ξυστρή, τελώντας υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ηλείας Κ.κ Αθανασίου και τη συνδρομή του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετου Σπανόπουλου. 100+1 Ηλείοι καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, αγιογράφοι εξέθεσαν τα δημιουργήματά τους, προκειμένου να στηρίξουν όλα τα παιδιά αυτά, τα οποία χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα όλων μας, για να μπορέσουν να έχουν μία σωστή καθημερινότητα και να μην αισθάνονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό εικαστικό γεγονός με τις παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έχοντας καθαρά κοινωνικό πρόσημο έστειλε πολλά κοινωνικά μηνύματα ως προς το ευαίσθητο θέμα των Ατόμων με Ειδικές ανάγκες.
Η δράση αυτή που τείνει να καταστεί θεσμός για την Ηλεία και που μοναδικό σκοπό έχει την στήριξη Αμεα της περιοχής, αποτελεί πρωτοβουλία του Ηλείου κ. Γιώργη Τάκη Δόξα με την αμέριστη της Δρ. Ειδικής Αγωγής κ. Αγγελικής Πετρόγιαννη , αλλά και πολλών άλλων αξιόλογων ανθρώπων που συνέβαλαν με την εθελοντική τους δράση, μεταξύ αυτών οι (κατα αλφαβητική σειρά) κ. κ. Βασίλης Αναστασόπουλος, Νατάσα Ζούμη, Χάρης Κανελλακόπουλος, Μίρκα Κρητικού, Δημήτρης Μιαούλης, Αντωνία Μπρη, Αγαθή Ρηγοπούλου, Βασίλης Σαχινίδης, Βασίλης Σεΐντης, Τίτα Τερζή, .
Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της πανΗΛΕΙΑΚΗ έκθεσης εισακούστηκαν απόψεις, γνώμες και αξιολογότατες προτάσεις, πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και που μπορούν να γίνουν πράξη, ώστε να υποστηριχθούν κατάλληλα (υλικά και οικονομικά) και επαρκώς τα ΑμεΑ, τόσο σε επίπεδο νομού, όσο και σε επίπεδο κρατικού σχεδιασμού.
Μια πολυθεματική εκδήλωση, όπου οι διοργανωτές της, θέλησαν να μη σταματά να δίνεται απλόχερα αγάπη και πολλή στοργή στα παιδιά που μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα υγείας, αλλά εγκαταλειπουν τον αγώνα της ζωής και προσπαθούν να γίνουν χρήσιμοι πολίτες και με την ελπίδα το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ποικίλες προκλήσεις των ΑμεΑ στην κοινωνία του αύριο να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται…
Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του 2024 θα ακολουθήσουν αξιόλογες και ενδιαφέρουσες δράσεις, με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση και υποστήριξη των παιδιών ΑΜΕΑ της Ηλείας.
Πύργος, 4 Δεκεμβρίου 2023

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00