Αρχική » Έλαμψε το  Χάβαρι ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση.

Έλαμψε το  Χάβαρι ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση.

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η κεντρική πλατεία Χαβαρίου γέμισε χαμόγελα και λάμψη. Δυο σύλλογοι από το Χάβαρι ένωσαν τις δυνάμεις τους και μας χάρισαν την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ο σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου, ο σύλλογος Διόνυσος καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργάνωσαν μια από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση άνοιξαν μέλη του συλλόγου Διόνυσος, η Βικτωρία Παναγιωτοπούλου και ο Πρόεδρος Νίκος Γκρίλλας. Έβγαλαν ένα μικρό λόγο και καλωσόρισαν τον κόσμο, δίνοντας ευχές και για την νέα χρονιά. Ολοκληρώνοντας τον λόγο τους με αντίστροφη μέτρηση άναψαν το πιο λαμπρό δέντρο.

Το Χάβαρι ξαφνικά μετατράπηκε σε «μικρό Παρίσι» με το φωτεινό του δέντρο και το τεχνητό χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα σχημάτισε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα . Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιασμένοι με το χαμόγελο στα χείλη ζούσαν την στιγμή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και όμορφες δραστηριότητες όπως χριστουγεννιάτικο face painting για τους μικρούς, παιχνίδια με φυσαλίδες και μπαλόνια. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο  Άγιος Βασίλης με τα δώρα του. Ήταν αρκετά γενναιόδωρος και με τους μικρούς και τους μεγάλους.

 Χριστουγεννιάτικη μουσική με μουσική επιμέλεια του dj Χρήστου Χρυσανθακόπουλου. Γλυκά  που πρόσφερε ο σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου καθώς και  ζεστό ρακόμελο με πολλά μπαχάρια που έδιναν ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο άρωμα στην ατμόσφαιρα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, είτε με μέλι ή με σοκολάτα.

 Η φάτνη λουσμένη στο φως, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για τα οικογενειακά πορτραίτα και σύντομα αφού μοίρασε τα δώρα του ο Άγιος Βασίλης έκατσε δίπλα στην φάτνη για να φωτογραφηθεί με τα παιδιά και όσους νιώθουν ακόμα παιδιά και δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους στην μαγεία των Χριστουγέννων.  

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Σωτήρης Γκρίλλας και ανάμεσα στον κόσμο συναντήσαμε και παράγοντες της νέας Δημοτικής αρχής.

Συναντήσαμε και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Περιστερίου, τα οποία πόζαραν με χαρά δίπλα στον Άγιο Βασίλη.

Ήταν σίγουρα μια εντυπωσιακή γιορτή για μια μικρή κοινότητα όπως το Χάβαρι  και ευχόμαστε και μεγαλύτερες κοινότητες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.  Όλο το χωριό συγκεντρώθηκε να γιορτάσει και να χτίσει όμορφες αναμνήσεις λίγο πριν δύσει για τα καλά το 2023.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00