Αρχική » Η αξία των μαθηματικών στη ζωή μας!

Η αξία των μαθηματικών στη ζωή μας!

από Maria PetroutsaΘερμή υποστηρικτής του έργου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας δήλωσε για μια ακόμη φορά η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής», «Πυθαγόρας» και «Μικρός Ευκλείδης», το απόγευμα του Σαββάτου, στον Πύργο, που διοργανώθηκε από το Παράρτημα Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος».
Απονέμοντας βραβεία στα παιδιά, τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ανάλογους διαγωνισμούς, υπογραμμίζοντας την συμβολή των μαθηματικών στην ζωή μας, στον σωστό τρόπο σκέψης, στην λογική υπαγωγή, στην ανάλυση, ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό προσανατολισμό του καθενός. Υπογράμμισε δε την σχέση της συγκεκριμένης επιστήμης με την τέχνη και κυρίως την μουσική καθώς και την εφαρμογή τους στις τεχνολογίες, στα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος.
Γιατί τα Μαθηματικά δεν είναι απλά ένα σχολικό μάθημα. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα που εφαρμόζεται σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00