Αρχική » Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ – Σχέδιο επίταξης υπηρεσιών υγείας αλλά και νέα μέτρα

Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ – Σχέδιο επίταξης υπηρεσιών υγείας αλλά και νέα μέτρα

από Άκης Χουζούρης

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται αυτή η εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας, όσον αφορά στις επιπτώσεις στο σύστημα υγείας όσο και για τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν. Η κυβέρνηση συζητά για το ενδεχόμενο λήψης νέων στοχευμένων μέτρων, ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στην πρόσκλησή του να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Εθνικό Σύστημα Yγείας. Πάντως, το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν είναι μικρό.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι επαφές που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους προέδρους των ιατρικών συλλογών, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι λίστες και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 15ημέρου θα δώσουν τον τόνο πιθανών διορθωτικών μέτρων για την ανάσχεση της πίεσης στο σύστημα υγείας. Οι αριθμοί της πανδημίας θα τεθούν στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής με τις όποιες αποφάσεις να θεωρούνται ζήτημα λίγων 24ώρων. Ενθάρρυνση της τηλεργασίας, περαιτέρω περιορισμοί για ανεμβολίαστους και αύξηση του αριθμού των rapid test, τίθενται επί τάπητος.

Υπό εξέταση βρίσκεται και το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών πολίτες. Το μοντέλο Γαλλίας προκρίνουν άλλωστε πολλοί με άρση όλων των περιορισμών μόνο για όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/asfyktiki-i-piesi-sto-esy-schedio-epitaxis-ypiresion-ygeias-alla-kai-nea-metra/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00