Αρχική » Αγρότες Ηλείας: «Δεν πουλάμε. Δεν αποζημιωνόμαστε – Καταστρεφόμαστε»

Αγρότες Ηλείας: «Δεν πουλάμε. Δεν αποζημιωνόμαστε – Καταστρεφόμαστε»

από Άκης Χουζούρης

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες του Νομού Ηλείας, οι οποίοι εκτός από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού αλλά και από τη θεομηνία τον περασμένο χειμώνα, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την ελλιπή αποζημίωση που λαμβάνουν από τον ΕΛΓΑ, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι και μηδενική. Παρά το γεγονός πως πολλές καλλιέργειες έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, η αποζημίωση που φτάνει στους παραγωγούς, δεν αγγίζει καν το ποσοστό του 100%, ενώ ειδικά για τις ζημιές από τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού, πολλά πορίσματα ήταν μηδενικά.

Όπως αποκάλυψαν αγρότες, μέλη του νεοσύστατου Πανηλειακού Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, το 2021 ήταν μια χρονιά που τους σημάδεψε βάναυσα καθώς οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τον καύσωνα που έπληξε την Ηλεία τον περασμένο Αύγουστο και στη συνέχεια βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου που σάρωσε στο πέρασμά της κάθε ίχνος οπωροκηπευτικού και καλλιεργειών εποχής. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η ελλιπής αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ -σε πολλές των περιπτώσεων μηδενική- με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση αφού από τη μία δεν έχουν προϊόν να πουλήσουν και από την άλλη δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις καλλιέργειες.

Πηγή:https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/agrotes-ileias-den-poylame-den-apozimionomaste-katastrefomaste/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00