Αρχική » Όλα τα είχε η Λευκή Νύχτα της Αμαλιάδας

Όλα τα είχε η Λευκή Νύχτα της Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 19 Αυγούστου η Αμαλιάδα φόρεσε τα καλά της και άναψε τα πιο λευκά της φώτα να φιλοξενήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά την Λευκή Νύχτα Αμαλιάδας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο από νωρίς το απόγευμα. Τα μαγαζιά είχαν την τιμητική τους με τους καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια του καλοκαιριού απολαμβάνοντας τις μεγάλες εκπτώσεις λόγω τέλους εποχής.

Πέρα από την μεγάλη σκηνή που είχε στηθεί για να φιλοξενήσει τους ONIRAMA στην πλατεία Λαζαράκη, είχε στηθεί και μια δεύτερη σκήνη στην πλατεία Μπελογιάννη στην οποία φιλοξενήθηκαν καλλιστεία για τα καλύτερα summer looks από το κομμωτήριο της Θεώνης Λιβέρη. Η νεαρή τραγουδίστρια  Κάτια Σαματζή άνοιξε την εκδήλωση τραγουδώντας γνωστές επιτυχίες. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική. Μικροί και μεγάλοι ήρθαν να θαυμάσουν από κοντά, τα υπέροχα χτενίσματα καθώς ρούχα και αξεσουάρ από τοπικές επιχειρήσεις της Αμαλιάδας, της Μαρία Καψή το PARAVENTO FASHION STORE  και το LOVE BY HANDS της Γεωργίας Σωτηροπούλου.

Η Θεώνη Λιβέρη μας παρουσίασε την ομάδα της καθώς  και τον χορηγό της, το MAROCAN OIL. Αρκετές κοπέλες από την Αμαλιάδα έλαβαν μέρος ερασιτεχνικά, αλλά δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα κανονικά μοντέλα. Έκπληξη ήταν  η συμμετοχή της δημοφιλούς Tik toker Αλεξάνδρας Σταυροπούλου. Η Αλεξάνδρα ανέβηκε στην σκηνή με ένα εντυπωσιακό χτένισμα, άκρως καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι υπόλοιπες κοπέλες με ανάλαφρα κουρέματα, εντυπωσιακές αποχρώσεις του κόκκινου και πολύπλοκες πλεξίδες. Ήταν μια εντυπωσιακή εκδήλωση και αυτό ήταν μόνο η αρχή για την νύχτα που θα ακολουθούσε.

Το Μαντάτο περιηγήθηκε στους δρόμους της πόλης και εντόπισε χαρούμενους ιδιοκτήτες που ήταν έτοιμοι να υποδεχθούν τον κόσμο. Σε όλο το κέντρο της πόλης οι δρόμοι ήταν γεμάτοι.

Συναντήσαμε και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας κ. Ανδρέα Παπαδάκο με μέλη της παράταξης του, στην παρέα του ήταν και ο Ανδρέας Παπαδάτος, υποστηρικτής του Αστέρα Αμαλιάδας μαζί με τον κ. Παπαδάκο.

Κατά τις 11 το βράδυ ξεκίνησε η συναυλία με του ONIRAMA. Η πλατεία Λαζαράκη και οι δρόμοι γύρω από αυτήν γέμισαν ασφυκτικά. Η συναυλία έγινε με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 5η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, την μεγάλη γιορτή της πόλης και της τοπικής αγοράς, ενισχύοντας την προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας.

Οι ONIRAMA τραγούδησαν γνωστές τους επιτυχίες και είχαν άμεση επαφή με το κοινό. Εντυπωσιακό ήταν το στιγμιότυπο όταν ο τραγουδιστής Θοδωρής Μαραντίνης ζήτησε από το κοινό να ανοίξουν τους φακούς των κινητών τους γεμίζοντας με περισσότερο φως την νύχτα. Το βιολί του συγκροτήματος ήταν μαγικό παίζοντας διαφορετικούς σκοπούς ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Μετά το τέλος της συναυλίας ο κόσμος παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα καταστήματα εστίασης, διασκεδάζοντας με χορό και αρκετή κατανάλωση φαγητών και ποτών.

Ήταν σίγουρα μια νύχτα που έδωσε ανάσα στην τοπική αγορά και ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθηθεί η τοπική οικονομία.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00