Αρχική » Χωρίς Όρια: 1 μήνας μετά την ανακοίνωση Ανδρέα Παπαδάκου

Χωρίς Όρια: 1 μήνας μετά την ανακοίνωση Ανδρέα Παπαδάκου

από Άκης Χουζούρης

“Το τρένο έχει ήδη ξεκινήσει”

Στις 13 Οκτωβρίου 2022 ο Ανδρέας Παπαδάκος μετά τη ρήξη του με τον Γιάννη Λυμπέρη για το θέμα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αμαλιάδας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία του Δήμου Ήλιδας. Σε περίπου 1 μήνα μετά την ιστορική ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπαδάκου, έχει ανακοινωθεί το όνομα της Παράταξης – Ήλιδα 36″- έχουν γίνει 6 ειδικές ανακοινώσεις -Ανεξαρτητοποίησης, Καθόδου ως Υποψήφιος Δήμαρχος, κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή, προσφορά Πάρκινγκ στους Πολίτες, Νεολαία Δήμου Ήλιδας- έχουν γίνει πολλές επαφές με πολίτες, ειδικά στις κοινότητες του Δήμου Ήλιδας και το κυριότερο αρχίζει να δημιουργείται ένα μεγάλο σχέδιο – πρόγραμμα για το Δήμο Ήλιδας.

Στον μήνα λειτουργίας της παράταξης Ήλιδα 36, είναι έτοιμα για ανακοίνωση όργανα και εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας – καταστατικό, ενώ ο κόσμος που έχει πει ότι στρατεύεται, στηρίζει, ψηφίζει, κατεβαίνει στο συνδυασμό του Ανδρέα Παπαδάκου, είναι πάρα πολύς. Τόσο πολύς που αρχίζουν να δημιουργούνται νέα δεδομένα στον προεκλογικό αγώνα. Έναν αγώνα που η τελική ευθεία – αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές- είναι μακριά. Όμως αυτό είναι το σφάλμα των “παλιών” και “παραγοντίστικων” στελεχών: Έχοντας μάθει από παλαιότερες τοπικές αναμετρήσεις, πήγαιναν με ασφάλεια μέχρι την τελευταία στιγμή, στον επικρατέστερο υποψήφιο Δήμαρχο. Αμ δεν.

Σήμερα ο κόσμος έχει αλλάξει. Έχει οργιστεί. Υπάρχει απαξίωση. Διαβάζουν τα πάντα. Ακολουθούν τους πάντες και ενδιαφέρονται. Όμως δεν το δείχνουν. Η “βουβή” αποστροφή στους “παλιούς” είναι μεγάλη. Η αποδοκιμασία στους “παραγοντίσκους” αυξάνει. Πιέζουν παράλληλα για ανθρώπους που δεν θα “φάνε” και νέους ανθρώπους που δεν έχουν ξανασχοληθεί. Θεωρούν οτι αυτοί που ασχολούνται ή έχουν “καεί” ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με τη σιωπή τους. Σ’ αυτήν την παγίδα έχουν πέσει “διάφοροι μεγαλόσχημοι” που κάνουν σχέδια επί χάρτου, ενώ μία πολιτική τοποθέτηση αρχών δεν έχουν γράψει ούτε στο facebook.

Αυτή η αλλαγή σελίδας προσώπων και πολιτικής γίνεται κάθε 15 – 20 χρόνια. Τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων πραγματοποιείται σήμερα στο Δήμο Ήλιδας. Παραγοντισμοί, πολιτικαντισμοί και κομματικές γραμμές, βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτών. Έχουν τα θέματα της ακρίβειας και των οικονομικών ως βασικό θέμα πολιτικής, γι’ αυτό και επηρεάζονται από ζητήματα ηθικής και παρουσίας προτύπων στους πολιτικούς που θα ψηφίσουν. Δηλαδή: α) Είναι καθαροί από σκάνδαλα, σκανδαλάκια και σκανδαλιές; β) Μιλάνε καθαρά και ξάστερα; γ) Παίζουν παιχνίδια με τις ψήφους;

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι για κάποιους κόκκινο πανί και “τους χαλάει τη σούπα” που λέει και ο ποιητής. Όμως τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή, προχωράει και σε αφήνει πίσω…

Άκης Χουζούρης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00