Αρχική » Χωρίς Όρια: Νέος πρόεδρος ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Νίκος Ανδρουλάκης

Χωρίς Όρια: Νέος πρόεδρος ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Νίκος Ανδρουλάκης

από Άκης Χουζούρης

Το Νίκο Ανδρουλάκη τελικά επέλεξαν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής για πρόεδρο του κόμματός τους. Ο Γ. Παπανδρέου έχασε με μεγάλο ποσοστό στο δεύτερο γύρο. Το βασικό στοιχείο του νέου προέδρου ήταν η ανανέωση και η πολιτική αυτονομία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Αυτό τι σημαίνει για τη χώρα μας και για τις επόμενες εκλογές, που θυμίζουμε οτι είναι με απλή αναλογική, σύστημα το οποίο δεν έχει ψηφίσει το ΚΙΝ. ΑΛΛ.; Φαίνεται οτι ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, για το ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του, τότε θα βρεθεί απομονωμένος και η χώρα θα συρθεί σε δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα είναι με την ενισχυτική αναλογική. Αν λοιπόν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, θα επιμείνει στην αυτονομία της και αυτή, όπως και το τρίτο κόμμα το ΚΙΝ.ΑΛΛ., τότε οι διπλές εκλογές είναι αναπόφευκτες και η Ν.Δ. αν συνεχίσει να έχει το προβάδισμα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μην ξεχνάμε προέρχεται από το κομματικό σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, είναι της πλευράς των εκσυγχρονιστών και θα προσπαθήσει να επαναφέρει στελέχη όπως ο Β. Βενιζέλος, η Δαμανάκη, η Διαμαντοπούλου, ο Φλωρίδης, δήλαδή το μπλοκ του Κ. Σημίτη. Επίσης ο Ν. Ανδρουλάκης κατάγεται από την Κρήτη, πράγμα “καταστροφικό” για το ΣΥΡΙΖΑ και τη δύναμή του στο νησί.

Στα παράπλευρα των εξελίξεων η “ομάδα” του Γ. Παπανδρέου που τον στήριξε “έχασε” με πολύ άσχημο τρόπο. Η μόνη του επιλογή είναι να παραμείνουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και να υποταχτούν στη νέα ηγεσία. Το πρόβλημα είναι στα προβληβλημένα στελέχη του Γ. Παπανδρέου όπως ο κ. Κατσιφάρας από την Αχαία που “δύσκολα” πλέον θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.

ΣΥΝΤΑΞΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00