ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

“Πράξη δημοκρατικής και πατριωτικής ευθύνης…”

-Πρώτη ομιλία στο πρώτο Νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης από τον Ηλείο βουλευτή

-Ο συμβολισμός ότι η συζήτηση συνέπεσε με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας

“Πράξη δημοκρατικής και πατριωτικής ευθύνης” χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Ας δώσουμε φωνή σε αυτούς τους συμπολίτες μας, ας τους δώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν για την πατρίδα μας χωρίς εμπόδια, χωρίς περιορισμούς. Ας ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με την πατρίδα Ας αφήσουμε στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ας κάνουμε πράξη το αυτονόητο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Νικολακόπουλος, στην πρώτη του ομιλία στην παρούσα Βουλή, στο πρώτο Νομοσχέδιο που εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

“Κάνουμε πράξη το αυτονόητο”

Τόνισε ότι με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο γίνεται πράξη το αυτονόητο, καθώς με την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, διευκολύνεται η άσκηση ενός απολύτως κατοχυρωμένου συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος, το δικαίωμα του εκλέγειν που προβλέπεται στο άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγματος, με το Νομοσχέδιο να προσλαμβάνει έναν έντονο δημοκρατικό συμβολισμό αφού είναι μια πράξη που συμβάλλει στην ισχυροποίηση του πολιτεύματός μας.

Ιδιαιτέρως σημαντικό  χαρακτήρισε ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός και το γεγονός ότι επετεύχθη μια ευρύτατη πλειοψηφία στην ψήφιση του Νομοσχεδίου: «Ξεκινάμε με έναν από τους καλύτερους τρόπους. Κάνοντας πράξη κάτι που αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα στων συμπατριωτών μας που διαμένουν στο εξωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι ξεκινάμε επιτυγχάνοντας μια ευρύτερη πλειοψηφία, τη συμφωνία δηλαδή αρκετών κομμάτων, πράγμα που δείχνει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα θέματα , στα εθνικά θέματα , στα ζητήματα δημοκρατίας και σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα πρέπει να συμφωνούμε, πρέπει να συμπλέουμε…».

Ειδική αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι η συζήτηση του σημαντικού νομοσχεδίου συμπίπτει με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας, υλοποιώντας μία βασική συνταγματική πρόβλεψη που ορίζει την εκλογή βουλευτών με άμεση , καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου όπως ορίζει ο νόμος. «Έτσι λοιπόν η ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου προσλαμβάνει και έναν έντονο δημοκρατικό συμβολισμό αφού είναι μια πράξη που συμβάλλει στην ισχυροποίηση του πολιτεύματος μας».  

Αβάσιμα επιχειρήματα

Αβάσιμα δε χαρακτήρισε τα επιχειρήματα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν απονέμεται νέο δικαίωμα, αυτό της εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

«Θα έπρεπε επίσης να απασχολήσει το ΚΚΕ που εξακολουθεί να διαφωνεί στο παρόν νομοσχέδιο αποτελώντας  μειοψηφία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ , ότι ενδεχομένως κάποιοι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας   που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μην είναι σε θέση να δαπανήσουν τα χρήματα για την μετακίνηση τους  στην Ελλάδα και στην εκλογική τους περιφέρεια σε αντίθεση με άλλους εύρωστους οικονομικά που μπορούν να το κάνουν. Αυτούς τους ασθενέστερους οικονομικά συμπατριώτες μας δεν πρέπει να τους διευκολύνουμε κατά το ΚΚΕ προκειμένου να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό;» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά για τις πυρκαγιές

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Νικολακόπουλος έκανε αναφορά και σε όσους δοκιμάζονται αυτή την περίοδο εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών:

«Αυτές τις ώρες  η σκέψη όλων μας είναι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές , στους πυροσβέστες μας που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή με αυτοθυσία και βέβαια στου εθελοντές μας και σε όλους τους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας που και αυτοί μάχονται πρωτίστως για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και βέβαια περιουσίες και δάση»  είπε και στο κλείσιμο της ομιλίας του κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν το σχέδιο νόμου με την

μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία δίνοντας το μήνυμα στην επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας ότι στα μεγάλα θέματα προχωράμε ενωμένοι.

Related posts

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για την Γιορτή της Μητέρας

Διονύσης Καλαματιανός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η εξωτερική πολιτική απαιτεί κόκκινες γραμμές και εθνική συνεννόηση