Φαντασμαγορική η έναρξη του Καρναβαλιού στην Αμαλιάδα

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έγινε η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού στην πόλη της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης τον Πεζόδρομο.

Πλήθος κόσμου γέμισε από νωρίς τους δρόμους και γύρω από την εξέδρα η οποία είχε τοποθετηθεί απέναντι από το Ρετρό καφέ.

Παιδάκια με τις αποκριάτικες αμφιέσεις, γονείς , ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μικροπωλητές  και Dj δημιούργησαν το πιο ζεστό αποκριάτικο κλίμα για να υποδεχθούν την μεγάλη  αυτή γιορτή.

Παρών στην εκδήλωση από νωρίς ήταν  ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος φάνηκε εντυπωσιασμένος με τους ξυλοπόδαρους. Τον συνόδευαν μέλη της Δημοτικής αρχής και συνεργάτες του. Φυσικά  δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος με  πολύ προσωπική εργασία και εθελοντισμό κατάφερε να πραγματοποιήσει την έναρξη του Καρναβαλιού με επιτυχία.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Βασίλης Καραγκούνης. Καλωσόρισε τον κόσμο και παρότι αρχάριος στην παρουσίαση είχε απίστευτη άνεση και αμεσότητα με το κοινό. Ο κόσμος χειροκροτούσε διαρκώς και ο Βασίλης παρουσίασε τις χορογραφίες  που θα ακολουθούσαν από τις σχολές χορού Step Up και Αθλοκίνηση- Danceteria.

Όλες οι χορογραφίες απέσπασαν ζεστό χειροκρότημα και άφησαν  εντυπωσιασμένους μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησε μουσικό διάλειμμα ώστε μικροί- μεγάλοι να ανέβουν στην εξέδρα και να συνεχίσουν τις χορευτικές φιγούρες ενώ  στην συνέχεια ταλαντούχοι ζογκλέρ παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα με φωτιές.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος και καλωσόρισε τον κόσμο μαζί με τον Πρόεδρο του  Εμπορικού Συλλόγου  Ήλιδας κ. Νικολόπουλο,  τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Εστίασης Ήλιδας κ. Νιπεργιάλη και  τον  Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Γιαννόπουλο. Αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς της εκδήλωσης έδωσε το σήμα να ξεκινήσουν πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό.

Την σκυτάλη ανέλαβε η δημοφιλής τραγουδίστρια Κάτια Σαμαντζή. Μέσα σε εντυπωσιακό σκηνικό από πολύχρωμα φώτα και τους μικρούς θαυμαστές που πετούσαν χαρτοπόλεμο η Κάτια ερμήνευσε για περισσότερο από μια ώρα εύθυμα κομμάτια τόσο ελληνικά αλλά  και ξένα. Οι μικροί θαυμαστές δεν σταματούσαν να χορεύουν και να δίνουν ζωή στο πάρτι που δεν είχε τελειωμό.

Οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι στο Δήμο Ήλιδας θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα την μεγάλη Δευτέρα με τα παραδοσιακά κούλουμα.

Είναι  πραγματικά όμορφο να συμμετέχει όλη η πόλη και μικροί μεγάλοι να δημιουργούν τις πιο όμορφες αναμνήσεις .

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Related posts

Η Τοπική Κοινότητα Χαβαρίου τίμησε τους επιτυχόντες της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η κυβέρνηση έχασε το δρόμο, αντί για τη σωστή πλευρά της ιστορίας έχει βρεθεί στην πλευρά της υποτέλειας.’’

Γ. Λέντζας: «Οραματιζόμαστε και χτίζουμε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης του 2030!»