Αρχική » Τρία σημαντικά έργα ανάπλασης εντάχθηκαν «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025»

Τρία σημαντικά έργα ανάπλασης εντάχθηκαν «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025»

από Maria Petroutsa

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνεχίζει σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!

Ανάπλαση και η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου των Λεχαινών και της Ανδραβίδα

Τρία σημαντικά έργα ανάπλασης για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης εντάχθηκαν στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Τα έργα ύψους 878.400 ευρώ, αφορούν την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας και περιμετρικών οδών της Κοινότητας Ανδραβίδας, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, την ανάπλαση της οδού Σπηλιοπούλου με προϋπολογισμό 54.000 ευρώ και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου των Αποθηκών ΑΣΟ προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.  

Ειδικότερα: 

1. Αποπεράτωση και ανάπλαση της οδού Σπηλιοπούλου στα Λεχαινά, πρόκειται για την αποπεράτωση της οδού Σπηλιοπούλου του Σχεδίου Πόλης Λεχαινών, που συνδέει την κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, με την οδό Πολυτεχνείου (Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου), στο ύψος του Δημαρχείου

2. Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου των Αποθηκών ΑΣΟ στα Λεχαινά, προβλέπονται εργασίες ανάπλασης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαινών (πρώην αποθήκες ΑΣΟ) . Αναλυτικότερα θα γίνουν παρεμβάσεις στην βόρεια και δυτική πλευρά του Πολιτιστικού Κέντρου. Στη δυτική πλευρά διέρχεται δημοτική οδός ανάμεσα από τα Ο.Τ. Β59 – Γ70 – Γ89α, σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της Κοινότητας Λεχαινών.

3. Ανάπλαση της Πλατείας Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα και των περιμετρικών οδών αυτής για την δημιουργία μίας πλατείας προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών της, των επισκεπτών της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία.

Εκτός της πλατείας θα γίνει ανάπλαση σε τμήματα των παρακάτω οδών

α ) Ελ. Βενιζέλου (υπάρχον πεζοδρομημένο τμήμα)

β) Παναγίου Παύλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημαρχείο)

γ) Ελ. Βενιζέλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας)

δ) Ηρ. Πολυτεχνείου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση)

 «Τα αποτελέσματα της δουλειάς αποτυπώνονται σε έργα»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την ένταξη και την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Έργα οραματικά που συνεχίζουν να μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πρωταγωνιστή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00