Αρχική » Το «HEYDAY ROAD» 16-17 Σεπτεμβρίου έχει την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Το «HEYDAY ROAD» 16-17 Σεπτεμβρίου έχει την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας τερματίζει στην Αρχαία Ολυμπία


Το «HEYDAY ROAD» [«ο δρόμος της Ακμής»] ενώνοντας Σπάρτη και Ολυμπία – δύο σημαντικά τοπωνύμια με διεθνή λάμψη – και ως αθλητικό γεγονός με ιστορικό υπόβαθρο στοχεύει να κερδίσει άμεσα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας.

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη και ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία. Διασχίζοντας την Πελοπόννησο, θα καλύψει την απόσταση των 165,9 χλμ μεταξύ Σπάρτης (αφετηρίας) και Αρχαίας Ολυμπίας (τερματισμός). Ενδιάμεσα περνά από την Μεγαλόπολη (όπου και είναι ο τερματισμός του μικρότερου αγώνα των 72,8χλμ).

Για τον αγώνα αυτό είχαν συνεργασία ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Φώτης Κωσταριάς με τους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής του HEYDAY ROAD, κ.κ. Θανάση Καλαμάρα και Γιώργο Βαμβακίτη.

Η Ιστορία διασώζει το πώς σε μια κομβική στιγμή για τον Ελληνισμό και με την Σπάρτη να έχει εδραιώσει την απόλυτη ακμή της, ο Σπαρτιάτης νομοθέτης Λυκούργος, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο και με τον βασιλιά της Πίσας Κλεoσθένη, υπό την καθοδήγηση και το χρησμό του Απόλλωνα, προχώρησαν στην αναζωογόνηση των έως τότε τοπικού χαρακτήρα αγώνων και στην ανάδειξή τους ως Πανελλήνιας Εορτής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως τους γνωρίζουμε, είχαν γεννηθεί.

Βασικό χαρακτηριστικό πλέον της νέας, αναβαθμισμένης διοργάνωσης, είναι η θέσπιση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το «Heyday Road – Δρόμος της Ακμής» έχει στόχο να αναδείξει το πώς γεννήθηκε κυριολεκτικά το Αθλητικό Ιδεώδες και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως ένα στοίχημα προσωπικής ανάπτυξης για κάθε αθλητή που συμμετέχει. Μια ανα-γεννητική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00