Αρχική » Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Δίβρη ο 5ος Δίβρις Hard Trail Race

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Δίβρη ο 5ος Δίβρις Hard Trail Race

από Maria Petroutsa
                                      
  


-Με την συνδιοργάνωση και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Δίβρη ο 5ος Δίβρις Hard Trail Race 2023, τον οποίο διοργανώνει η Ακρώρεια OCA, με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Ορειβατικό Αθλητικό Σύλλογο ΔΙΒΡΙΣ.
Πρόκειται για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την κύρια διαδρομή των 31,1 χλμ να καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των Λαμπείων όρεων, ενώ η intro διαδρομή των 9,3 χλμ διέρχεται από το πυκνό ελατόδασος της περιοχής. Η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος έχει πλέον καθιερωθεί και συμμετέχοντες αθλητές-τριες τρέχουν με στόχο τον τερματισμό, την επαφή με τη φύση και την χαρά της συμμετοχής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.
Ο συγκεκριμένος αγώνας ορεινού τρεξίματος ερμηνεύεται ως η έκβαση μιας αυτόνομης ανθρώπινης προσπάθειας στην ανοιχτή φύση, με έμφαση σε στοιχεία όπως η αυτοτέλεια, η δύναμη και η τόλμη. Ο αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων του αγώνα «ΔΙΒΡΙΣ HARD TRAIL RACE», έχοντας πλέον ξεπεράσει τους 250 αθλητές, υπογραμμίζει τη μεγάλη απήχησή του ως αθλητική διοργάνωση, η συμβολή της οποίας είναι καθοριστική στην τουριστική προβολή της Δίβρης (Λαμπείας) και της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας το κορυφαίο γεγονός της περιοχής.
Ο συγκεκριμένος αγώνας, μετά από τέσσερις διοργανώσεις, αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία στο ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών αθλητών. Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Λαμπείας.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00