Αρχική » Ο Πολιτιστικός της Σύλλογος της Ανάληψης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα του!

Ο Πολιτιστικός της Σύλλογος της Ανάληψης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα του!

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Ossobuco του Νίκου Τσαγρή έγινε η κοπή πίτας του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού Ανάληψη (Ζερό).

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου υποδέχονταν τον κόσμο στην είσοδο με χαμόγελο.

Σύντομα η αίθουσα γέμισε με κόσμο, και δεν άργησαν να φτάσουν και οι επίσημοι καλεσμένοι. Πρώτος κατέφθασε ο επικεφαλής της Παράταξης Ήλιδα 36  Ανδρέας Παπαδάκος. Ο κ. Παπαδάκος χαιρέτησε τον κόσμο με ιδιαίτερη διάθεση ενώ έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με φίλους. Σύντομα κατέφθασε και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με την σύζυγό του. Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τον κόσμο και στην συνέχεια έκατσε μαζί με τον συνεργάτη του Ανδρέα Παπαδάκο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανασόπουλος, κ. Τσεριώνης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Γιαννόπουλος.

Ο πάτερ Διονύσιος ανέλαβε να ευλογήσει την πίτα ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ήταν δίπλα του. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Παλυβός, έδωσε τις ευχές του και μίλησε για την παράδοση της κοπής της πίτας που μας έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Ένα έθιμο που αγκάλιασε και ο Χριστιανισμός με την συμβολική πράξη του Αγίου Βασιλείου και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Τόνισε ότι όποιος βρίσκει το φλουρί είναι ο τυχερός της χρονιάς. Έτσι πάνω σε κάθε πρόσκληση υπήρχε ένας αριθμός, φέτος το φλουρί θα αποτελεί ο αριθμός μιας πρόσκλησης την οποία επέλεξε ένας μικρός καλεσμένος  μετά από κλήρωση. Η τυχερή της βραδιάς παρέλαβε ένα κρασί μακράς παλαίωσης προσφορά του Νίκου Τσαγρή.

 Στην συνέχεια και τα άλλα μέλη του Συλλόγου έδωσαν τις ευχές τους, όπως ο Στυλιανός Σπυρόπουλος και Στέφανος Σπυρόπουλος. Τα κορίτσια του Συλλόγου Ευανθία Φλεβοτόμου και Αγλαΐα Παπασπυροπούλου βοήθησαν στην κοπή της πίτας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γερακίου Ιωάννης Κοντόπουλος καθώς και ο σύμβουλος Κοινότητας Βαγγέλης Παλυβός.

Ακολούθησε γεύμα καθώς και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διόνυσος Χαβαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αστρινιά.

Εμείς ευχόμαστε στην Κοινότητα της Ανάληψης και στον Πολιτιστικό της σύλλογο μια καλή χρονιά με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις που θα συστήσουν το όμορφο αυτό παραδοσιακό χωριό και τις δράσεις του σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00