Αρχική » Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Γιαννόπουλος συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας.

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Γιαννόπουλος συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας.

από Maria Petroutsa

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση του Προέδρου Κώστα Γιαννόπουλου με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας στο σπίτι όπου στεγάζεται το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κυλλήνη.

Το προσωπικό του σπιτιού υποδέχθηκε τον Αντιδήμαρχο κ. Ευσταθόπουλο, κ. Παπαγιαννόπουλο, κ. Τρικόγια καθώς και τον αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπαδάκο σε φιλικό κλίμα. Σύντομα κατέφθασε και ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε στείλει πρόσκληση προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας ώστε να γίνει μια πρώτη επαφή γνωριμίας.

Το προσωπικό και τα παιδιά του σπιτιού δέχθηκαν με χαρά τους επίσημους καλεσμένους τους. Στον άνετο χώρο του σαλονιού βρισκόταν και η γιαγιά του σπιτιού, την οποία χαιρέτισαν εγκάρδια οι καλεσμένοι.

Το προσωπικό οδήγησε τους καλεσμένους στην τραπεζαρία του σπιτιού  όπου παρατέθηκε γιορτινό γεύμα για τα παιδιά και τους καλεσμένους. Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που προσφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού ανά την Ελλάδα, και τόνισε τις ανάγκες που προκύπτουν και ζήτησε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής.

Τους ενημέρωσε για την γραμμή στήριξης του 10-56 καθώς και την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Χαμόγελο του παιδιού ώστε να προστατέψει ανήλικους με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ίδιο ισχύει και για άτομα της τρίτης ηλικίας.  Το Χαμόγελο του Παιδιού, εισήγαγε το σύστημα Amber Alert στην Ελλάδα και συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς ώστε περισσότερα παιδιά να προστατεύονται και να έχουν την ζωή μια ποιοτική ζωή.

Ο κ. Παπαδάκος κατά το παρελθόν έχει συνδράμει ώστε να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του σπιτιού και παραμένει πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Πρέπει να γίνουν ωστόσο προσπάθειες όμως και σε τοπικό επίπεδο να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη.

Το χαμόγελο του παιδιού φιλοξενεί παιδιά που είτε έχουν χάσει τους γονείς τους, είτε προέρχονται από περιβάλλον κακοποίησης. Εδώ και 30 χρόνια το όνειρο του μικρού Ανδρέα έχει καταφέρει να σώσει χιλιάδες παιδικές ψυχές. Είναι σημαντικό να υπάρξει σημαντική στήριξη σε έναν τέτοιο θεσμό από την κοινωνία μας. Ήδη εκατοντάδες εθελοντές βοηθούν τα πλάσματα που μπορεί να μην στάθηκαν τυχερά στο ξεκίνημα της ζωής τους, αλλά υπάρχει ένα σπιτικό για αυτά με πολλή αγάπη.

Εμείς ευχόμαστε το όραμα του μικρού Ανδρέα να συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα και είναι σημαντική η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Σαν Μαντάτο οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άτομα που δουλεύουν στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς δεν ασκούν απλά ένα επάγγελμα αλλά ένα λειτούργημα. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η κοπή πίτας του οργανισμού στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00