Αρχική » Το Περιστέρι άναψε το δέντρο του παραδοσιακά και πρωτότυπα

Το Περιστέρι άναψε το δέντρο του παραδοσιακά και πρωτότυπα

από Maria Petroutsa

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η Κοινότητα Περιστερίου άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του εν μέσω παραδοσιακών εκπλήξεων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σχολείο του χωριού. Ο πολιτιστικός σύλλογος Περιστερίου είχε ετοιμάσει παραδοσιακά γλυκά και είχε φτιάξει το κατάλληλο γιορτινό σκηνικό για να υποδεχθεί τον κόσμο.

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να μαζεύεται  στο προαύλιο του σχολείου, με έκπληξη είδαν ένα λευκό αγροτικό να εισβάλλει στον χώρο και να μεταφέρει τον Άγιο Βασίλη τους. Η κίνηση αυτή έφερε έκπληξη και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Στην συνέχεια η φιλαρμονική Γαστούνης επιμελήθηκε την μουσική επένδυση της βραδιάς, παίζοντας παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα υπό την συνοδεία κλαρίνων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Περιστερίου Λένα Θωμοπούλου ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης. Καλωσόρισε τον κόσμο καθώς και τον νέο Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που τους τίμησε με την παρουσία του. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και έδωσε τις ευχές του. Δίπλα της παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του χωριού Περικλής Παναγιωτόπουλος και ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος Ανδρέας Ροκανάς. Σύντομα πυροτεχνήματα συνόδεψαν το άναμα του δέντρου και σκόρπισε λάμψη στον ουρανό του χωριού.

 Ακολούθησαν χορευτικά από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους Σοφία Αντωνιάδη. Φιλοξενήθηκε επίσης και το τμήμα χορευτών του Γούμερου. Στον κόσμο εκτός από  παραδοσιακά γλυκά προσφέρθηκαν σουβλάκια και λουκουμάδες.

Η κοινότητα του Περιστερίου  και ο Πολιτιστικός της Σύλλογος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για άλλη μια φορά και διασκέδασε τον κόσμο παραδοσιακά και πρωτότυπα.

Φωτογραφίες για το Μαντάτο Λένα Θωμοπούλου

Ρεπορτάζ Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00