Αρχική » Επιστολή Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το Υπουργείο Υποδομών.

Επιστολή Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το Υπουργείο Υποδομών.

από Maria Petroutsa

«Να αλλάξει άμεσα η υδρολογική μελέτη στο Πάτρα-Πύργος» 

Επείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας με την οποία ζητά την άμεση αλλαγή της υδρολογικής μελέτης στον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βάρδας. Αίτημα το οποίο έχει θέσει επανειλημμένως προς το Υπουργείο, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζητά να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε αγροτικούς δρόμους Κοινοτήτων του Δήμου από όπου διέρχονται συνεχώς βαρέα οχήματα της αναδόχου εταιρίας του έργου. 

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Θέμα: Εργασίες για προάσπιση ανθρώπινης ζωής και περιουσιών στα πλαίσια της κατασκευής της νέας Εθνικής οδού Πατρών Πύργου

Στα πλαίσια των εργασιών που εκτελούνται για την κατασκευή της νέας Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, ο Δήμος μας έχει επανειλημμένα στείλει εγγράφως και προφορικώς αίτημα για την άμεση αλλαγή της υδρολογικής μελέτης της κατασκευής του νέου Εθνικού δρόμου Πατρών –Πύργου.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει εκπονηθεί το 2013 και δεν λάβει υπόψιν τις καινούργιες θερμοκηπιακές καλλιέργειες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από το 2017-2018 έως και σήμερα και καλύπτουν περίπου 25.000 στρέμματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βρόχινα νερά (όμβρια ύδατα) και με βάση την υφιστάμενη υδρολογική μελέτη να διέρχονται και να παροχετεύονται κάθετα προς την πόλη της Βάρδας, με συνέπεια μεγάλο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

 Έχουμε και αναδείξει και καταδείξει το θέμα και ζητούμε τώρα, που είναι στη φάση της κατασκευής ακόμα η νέα Εθνική οδός, την παροχέτευση των όμβριων υδάτων σε διπλανούς χείμαρρους της πόλεως της Βάρδας, όπως είναι ο Βέργας, και το ρέμα Κλιματσίδι, με ταυτόχρονη κατασκευή τεχνικών έργων σε αυτούς τους χειμάρρους, ώστε να είναι ικανοί , να δεχθούν μεγαλύτερες ποσότητες όμβριων υδάτων . Άρα η εκτροπή των όμβριων υδάτων πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση τους προς την πόλη της Βάρδας και να πηγαίνει περιφερικά προς τους χείμαρρους. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών είναι μεγάλη η καταπόνηση αγροτικών οδών από τη συνεχή διέλευση βαρέων σχημάτων, που χρησιμοποιούνται για το έργο. Ως εκ τούτου, καταστρέφεται μερικώς το οδόστρωμα σε αγροτικούς δρόμους όπως στις κοινότητες Ψαρίου, Κουρτεσίου, Ζησιμοπουλέικων, Καπελέτου , Αγίων Θεοδώρων και Θανασοπουλέικων με τη βατότητα να είναι δυσχερής. Ζητούμε άμεσα από τον ανάδοχο του έργου την αποκατάσταση αυτών των οδών, καθότι δεν αποτελεί δική μας ευθύνη.

Παρά τις συνέχεις μας οχλήσεις και συναντήσεις, ως και σήμερα, δεν ελήφθη ουδεμία μέριμνα σχετικά με τα προαναφερθέντα.  Παρακαλείσθε, όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυσιν του θέματος.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ». 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00