Αρχική » Το Μαντάτο αποχαιρετά τον Τάσο Κοροντζή

Το Μαντάτο αποχαιρετά τον Τάσο Κοροντζή

από Maria Petroutsa

Μια εμβληματική μορφή της Αμαλιάδας  και όχι μόνο είμαστε σε άσχημη θέση να αποχαιρετίσουμε από την συντακτική ομάδα του Μαντάτο.

Ο Τάσος Κοροντζής, ο αιώνιος έφηβος αποφάσισε να μας αποχαιρετίσει λίγο ξαφνικά. Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε κάνει ιδιαίτερη μνεία στο Μαντάτο για ένα πάρτι που θύμισε άλλη εποχή. Ένα πάρτι που ο Τάσος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Ένωσε όλο τον κόσμο σε μια μεγάλη αγκαλιά με την μουσική του. Μια αγκαλιά που μας είχε λείψει τόσο πολύ ειδικά στην μετά covid εποχή. Ήταν ιστορική στιγμή που όλοι οι παρευρισκόμενοι το νιώσαμε.

https://www.mantato.eu/%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae/maria-petroutsa/22/08/2023/10/53/

Ποιος ήταν ο Τάσος Κοροντζής

Ο Τάσος Κοροντζής ήταν επιτυχημένος μουσικός παραγωγός από την δεκαετία 80. Κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός αφού με  ραδιοφωνικές παραγωγές του στο  «HLIS fm, 97,6», στον ιστορικό Ραδιοφωνικό σταθμό της Αμαλιάδας RSA , στο  “VOX 103,3 στον Πύργο, και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο το Μεταδεύτερο με την  πρόσφατη εκπομπή του Mystery train μαζί με τον συνεργάτη του και καλό του φίλο Λάμπη Βασιλάτο. Πολλοί του καταλογίζουν ότι αυτός ήταν ο μουσικός τους πατέρας. Ερχόμενος από Ιταλία πριν από κάποια χρόνια όπου  είχε  πάει να σπουδάσει φαρμακευτική, έφερε άλλον «αέρα» και θέλησε να εκπαιδεύσει μουσικά τους κατοίκους μια μικρής περιοχής με όλο τον μουσικό πλούτο που είχε απορροφήσει κατά την παραμονή του εκεί. Και το κατάφερε! Είναι δεκάδες τα μηνύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο από φίλους και θαυμαστές στο άκουσμα του χαμού του. Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι δεν θα τον ξαναδούμε από κοντά και δεν θα χορέψουμε στους ρυθμούς του. Αλλά ο Τάσος έχει γράψει ήδη ιστορία, είναι τεράστια η  μουσική παρακαταθήκη που έχει αφήσει στους κατοίκους μιας μικρής επαρχιακής περιοχής.

Ο Τάσος επι σειρά ετών οργάνωνε τα πιο επιτυχημένα πάρτι του καλοκαιριού. Είχε συνεργαστεί με τις περισσότερες επιχειρήσεις εδώ στην περιοχή. Πολλοί τον θυμούνται να παίζει μουσική στην «θρυλική» Μπυραρία, στο Zeppelin, στο Ρετρό, στην Ταράτσα στην Κουρούτα, στο Bardoo και πολλά άλλα μαγαζιά τα οποία γέμιζε σε κάθε εμφάνισή του.

Ο Τάσος Κοροντζής έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο (23/09) λίγο πριν τις 16:00, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στην αρχή της εβδομάδας…

Παρά την μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή  εμφάνισε γενικευμένη πολυοργανική ανεπάρκεια και δυστυχώς έφυγε από κοντά μας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας την Κυριακή 24 /09 για να πει το τελευταίο αντίο. Η έξοδος του Τάσου έγινε υπο την συνοδεία της αγαπημένης του Jazz μουσικής.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, στους φίλους του και σε όσους πραγματικά τον αγαπούσαν.

Καλή μετάβαση Τάσο!

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00