Την προσοχή στους πολίτες εφιστά ο Δήμος Ήλιδας, καθώς παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης δημοτών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ
Απόπειρα εξαπάτησης μέσω τηλεφωνημάτων και e-mail

Την προσοχή στους πολίτες εφιστά ο Δήμος Ήλιδας, καθώς παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης δημοτών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στον δήμο, επιτήδειοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν επαγγελματίες της περιοχής μέσω τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Οι επιτήδειοι επικοινώνησαν αρχικά τηλεφωνικά σε επαγγελματίες, υποδυόμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους, προκειμένου να προχωρήσουν σε προμήθειες για τον δήμο. Στην συνέχεια τους ζητούσαν να μπουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχαν αποστείλει στο e-mail τους, να συνδεθούν με link για να μπορέσουν δήθεν να πληρωθούν, με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το ανησυχητικό είναι ότι οι επιτήδειοι έκαναν αναφορά και στον ΑΦΜ του δήμου για να πείσουν τους επαγγελματίες ότι όντως ήταν υπάλληλοι του δήμου.
Ο Δήμος Ήλιδας καλεί τους πολίτες, εφόσον δεχτούν ανάλογο τηλεφώνημα ή γίνουν αποδέκτες e-mail να μην το ανοίξουν και να μην προβούν σε καμία ενέργεια εάν δεν επικοινωνήσουν προηγουμένως με τον δήμο για να διαπιστώσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη. Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές.

Related posts

Σε Ηλεία και Αχαΐα ο Βασίλης Σπανάκης

Διονύσης Καλαματιανός: «Χρειάζεται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια»

Μιχάλης Κατρίνης: Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας ελληνικής γλώσσας