Αρχική » Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Κατάκολο για κυβερνήτες του PHANTOM-F4 που έπεσε ανοικτά του Κατακόλου στις 31/01/2023

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Κατάκολο για κυβερνήτες του PHANTOM-F4 που έπεσε ανοικτά του Κατακόλου στις 31/01/2023

από Maria Petroutsa

Ο Δήμαρχος Πύργου Στ.  Καννής δεν ξέχασε την ηθική δέσμευση του  στους γονείς του Μιχαήλ Τουρούτσικα

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα  τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, η επιμνημόσυνη δέηση για τους δύο πιλότους, τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη και το Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που χάθηκαν στις 30 Ιανουαρίου του 2023, όταν το μαχητικό αεροπλάνο στο οποίο ήσαν κυβερνήτες έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή.

Μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή ο οποίος υλοποίησε τη ηθική δέσμευση που είχε δώσει στους γονείς του Υποσμηναγού Τουρούτσικα, όταν είχε παραβρεθεί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων  της προτομής του συγκυβερνήτη του Phantom-F4 που έγινε το Δεκέμβριο του 23 στη Τρίπολη

Την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο Δήμος Πύργου δεν ξέχασε τον ήρωα πιλότο από την Αρκαδία εξέφρασαν η μητέρα και οι συγγενείς του φύλακα των αιθέρων από το γειτονικό νομό, οι οποίοι  παραβρέθηκαν στην                                                                         επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.  Αθανάσιος.                                                                                                                                 Ο ποιμενάρχης Ηλείας και Ωλένης μίλησε για την θυσία των δύο πιλότων και επεσήμανε πως έβαλαν την πατρίδα τους πάνω και από την ίδια τους τη ζωή, πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής απευθυνόμενος προς τους γονείς του Υποσμηναγού από την Αρκαδία τους είπε πως πρέπει υπερήφανοι για το παιδί τους. «Θεωρήσαμε χρέος ως δημοτική αρχή να τελέσουμε αυτή την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο παιδιών του Μάριου – Μιχαήλ και του Ευσταθίου που με το αίμα τους «αγίασαν» τα νερά του Κατακόλου πέρυσι τέτοια ημέρα. Δύο παλικάρια χάθηκαν για την πατρίδα. Δύο παλικάρια που αψήφησαν τον θάνατο υπηρετώντας τα ιδανικά και τις αξίες που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν. Είμαστε ευγνώμονες».

Την επιμνημόσυνη δέηση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Θεοδώρου και Θεόδωρος  Κόρδα, οι εκπρόσωποι  της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας,  ενώ παρόντες ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Συνταγματάρχης (ΤΧ), Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ – Παράρτημα Ηλείας, Πλοίαρχος ε.α., Ζώης Υφαντής και ο αντιπρόεδρος, Αντιπλοίαρχος ε.α., Τάσος Αράπογλου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ – Παράρτημα Ηλείας, Λοχαγός ε.α., Θανάσης Τσιγκρέλης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ – παράρτημα Ηλείας, υποπτέραρχος ε.α., Σωτήριος Γαραντζιώτης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κατάκολου, το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΝ Ηλείας, Ανθυπασπιστής ε.α. ΛΧ, Νικόλαος Σταθόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Βασιλική Καλαμπόκα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακόλου, Φραντζής Κολόσακας, απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας κ.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00