Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας: «Δεν ανεχόμαστε μια ακόμη υποβάθμιση του τόπου μας»

Διονύσης Καλαματιανός για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας: «Δεν ανεχόμαστε μια ακόμη υποβάθμιση του τόπου μας»

από Maria Petroutsa

Δήλωση του Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, για την προσπάθεια διάσωσης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Δυστυχώς, βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ακόμη απώλειας για τον τόπο μας. Είναι ξεκάθαρο πως εδώ και 4,5 χρόνια, ο νομός, όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται, αλλά διαρκώς χάνει. 

Αυτό συμβαίνει και στον Δήμο Ήλιδας. Η δημόσια υγεία καταρρέει, η δημόσια παιδεία φυλλοροεί, οι υποδομές αγνοούνται, οι δημόσιες υπηρεσίες απομακρύνονται. Πρωτοφανή γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ στο παρελθόν, συμβαίνουν τώρα. Το πιο προκλητικό είναι ότι η κυβέρνηση  που έχει την ευθύνη, προσπαθεί να τα δικαιολογήσει και να τα παρουσιάσει σαν μεταρρύθμιση, σαν εκσυγχρονισμό και επιτυχία!

Τι έχει προηγηθεί; Η τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας. Τώρα, έρχεται η ουσιαστική κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Πρόκειται, ξεκάθαρα, για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που επιχειρεί να την παρουσιάσει ως απαραίτητη ενέργεια για να έχουμε δήθεν ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης! Πως γίνεται να επιταχύνεται η δικαιοσύνη με την υποβάθμιση και το κλείσιμο δικαστηρίων, μόνο οι κυβερνώντες το αντιλαμβάνονται.

Επανειλημμένα έχω επισημάνει, στις διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις που έχω συμμετάσχει για τη διάσωση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ότι η πραγματική διάσωση του Πρωτοδικείου σημαίνει τη διατήρηση και την ενίσχυσή του με προσωπικό. Δυστυχώς, 2 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση επιτηδευμένα και ίσως σκόπιμα, αδιαφορεί και φτάσαμε ως εδώ.

Προφανώς, ούτε  μπορούν να μας εξαπατήσουν, ούτε ανεχόμαστε την κοροϊδία. Όλοι μαζί, ενώνουμε φωνές και δυνάμεις, προκειμένου να μην υπάρξει ακόμα ένα καίριο πλήγμα στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα του Δήμου Ήλιδας. Μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, τους εργαζόμενους του Πρωτοδικείου, τον Δήμο, όλους τους Φορείς και την κοινωνία, αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε αυτή τη νέα υπονόμευση και υποβάθμιση που απεργάζεται η κυβέρνηση για τον τόπο μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00