Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ήλιδας έθεσε ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Αμαλιάδα


Υπόμνημα πέντε σημείων με τις βασικές διεκδικήσεις του Δήμου Ήλιδας παρέδωσε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το γραφείου του, στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, απαρτιζόμενο από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Σπανάκη, τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Περικλή Μαντά.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν σύσσωμα τα μέλη της Δημοτικής αρχής, αναλύθηκαν από τον κύριο Χριστοδουλόπουλο τα πέντε σημεία των διεκδικήσεων του Δήμου, με τα μέλη της κυβέρνησης να επισημαίνουν ότι θα μεριμνήσουν για την δρομολόγησή τους.


Ως κεντρικό θέμα έθεσε αυτό του Περιφερειακού Δρόμου Σύνδεσης της Αμαλιάδας με την Ολυμπία Οδό, υποδομή η οποία σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω, τουλάχιστον μέχρι το 2025 που θα παραδοθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της μη ύπαρξης δημαρχιακού μεγάρου μετά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Λαζαράκειο.
Επίσης, έθεσε το πάγιο αίτημα του νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια υπολειτουργεί, αλλά και της έλλειψης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό, μετά την άτακτη φυγή των σχολών σε Αμαλιάδα και Πύργο το 2021.
Σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο του κυρίου Σπανάκη, ο Δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε την ενίσχυση του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει προβλήματα υποστελέχωσης, κυρίως λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των υποθέσεων που διαχειρίζονται.


Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται την Ηλεία στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Related posts

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια

Διονύσης Καλαματιανός: «Εφιάλτης για τους αγρότες η έλλειψη του νερού άρδευσης»

Μιχάλης Κατρίνης: Ανασχηματισμός παραλυτικών ισορροπιών. Ποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση των 62 μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών;