Αρχική » Ταυτοποίηση νεκρών στα Τέμπη: Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία

Ταυτοποίηση νεκρών στα Τέμπη: Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία

από Maria Petroutsa

Ταυτοποίηση νεκρών στα Τέμπη: Θα γίνει ένας τελικός έλεγχος στα βαγόνια, προτού τελειώσουν οι έρευνες

Το ανθρωπιστικό κομμάτι της τραγωδίας στα Τέμπη οδεύει προς την ολοκλήρωσή του καθώς μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθεί τέλος στις έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Συγκεκριμένα στο σημείο μεταβαίνουν γερανοί οι οποίοι θα σηκώσουν τα βαγόνια και θα τα τοποθετήσουν σε φορτηγά, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω λάσπης που έχει δημιουργηθεί από τη βροχόπτωση. Παράλληλα θα γίνει ένας τελικός έλεγχος στα βαγόνια, με τα συνεργεία να αναζητούν dna υλικό σε διάφορα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Εν τω μεταξύ, απέραντη θλίψη προκαλεί η είδηση ότι οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος παραλαμβάνουν τις σορούς των ανθρώπων τους σε σφραγισμένα φέρετρα. Άλλωστε, χθες Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε κάνει γνωστό ότι η ταυτοποίηση θα γίνει μέσω DNA, για να μην αντικρίσουν οι συγγενείς τους δικούς τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση. «Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μη δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον Σκάι.

Ξεπερνούν τις 30 οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών από τους συνολικά 57 νεκρούς έχει ξεπεράσει τις 30. Πενήντα δύο συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA, ενώ ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη μέθοδο DNA.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Κύπριου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου. Όπως μεταδίδει το SigmaLive, την τραγική είδηση γνωστοποίησαν, εχθές το βράδυ, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του 23χρονου φοιτητή, τα οποία τον αποχαιρετούσαν μέσω αναρτήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του Κυπριανού Παπαϊωάννου ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές ότι η σορός του ανευρέθηκε στα συντρίμμια του τρένου. Ο 23χρονος, που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, επέστρεφε στη στην πόλη μετά από ταξίδι έκανε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την επιστροφή ο νεαρός επέλεξε το τρένο, ενώ η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη οδικώς.

Ταυτοποιήθηκε και ο 34χρονος Βάιος Βλάχος

Η σορός του 34χρονου Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα, που ήταν στη λίστα με τους αγνοούμενους, ταυτοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, βυθίζοντας σε θλίψη και πόνο την οικογένειά του, τους συγγενείς, φίλους και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Οι γονείς του, Μαρία και Χρήστος, είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και γνωστοί επιχειρηματίες επί πολλά χρόνια στην Καρδίτσα. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του, Βαγγέλης Βλάχος, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο άτυχος Βάιος επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου είχαν πάει για το τριήμερο της Αποκριάς.

Το μοιραίο λάθος

Πέρα από το μη γύρισμα του κλειδιού, αποκαλύφθηκε ένα ακόμα – ενδεχομένως μεγαλύτερο και πιο τραγικό – λάθος που οδήγησε στην τραγωδία. Δεκαεπτά λεπτά είχε στη διάθεσή του για να αντιδράσει, σύμφωνα με την αποκάλυψη του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο. Συγκεκριμένα ο σταθμάρχης Νέων Πόρων φέρεται να ενημέρωσε με εσωτερική επικοινωνία τον σταθμάρχη της Λάρισας, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση την Αθήνα στις 23:04, 17 ακριβώς λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη. Ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές.

Πηγή: https://www.alphafreepress.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00