Αρχική » Ταξίδι στον χρόνο με τους The Storyville Ragtimers στο Retro Café

Ταξίδι στον χρόνο με τους The Storyville Ragtimers στο Retro Café

από Maria Petroutsa

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να γίνει ο επίλογος των 30 χρόνων στο Retro Café στην Αμαλιάδα παρά μόνο με το μουσικό σχήμα των εντυπωσιακών Storyville Ragtimers.

Μετά από έναν μουσικό Μαραθώνιο που κράτησε επί έναν χρόνο , με δεκάδες μουσικά live και εντυπωσιακές εκτελέσεις γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του Retro Café, ήρθαν οι Storyville Ragtimers, μια καθαρά Ρετρό μπάντα, να ταράξει τα νερά στην πόλη της Αμαλιάδας και να μας θυμίσει τον σκοπό της δημιουργίας του Ρετρό. Το να είσαι Retro!!!

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 και αυτό που ένωσε τους 6 μουσικούς ήταν η μουσική επιρροή τους από τα ακούσματα της Νέας Ορλεάνης (Dixieland, Ragtime, Blues) τα οποία έγραψαν ιστορία τις δεκαετίες 1910-1930. Οι μουσικοί που πλαισιώνουν το σχήμα είναι: Ο Γιάννης Καραγιαννάκης στην κορνέτα, ο Κωστής Βαζούρας  στο  σαξόφωνο και στα φωνητικά, ο Μελέτης Πόγκας στην κιθάρα και το μπάντζο, ο Βασίλης Τζαβάρας στο  πιάνο και στη φωνή, ο Μάνος Λούτας στο κοντραμπάσο και ο Θοδωρής Χριστοδούλου στα τύμπανα.

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το Ρετρό γέμισε με τους θαμώνες του αλλά και κόσμο που ήρθε για πρώτη φορά να απολαύσει το ξεχωριστό αυτό μουσικό σχήμα από κοντά.

Οι μουσικοί είχαν την ανάλογη ρετρό εμφάνιση και η μουσική τους ήταν ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο. Ο κόσμος ταυτίστηκε με τον ρυθμό, έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα.

Dixieland, Ragtime και Blues δημιούργησαν έναν εκπληκτικό συνδυασμό δυναμικών ρυθμών και πλούσιας μελωδίας τα οποία μετέφεραν το κοινό σε έναν πολυδιάστατο μουσικό κόσμο, συνδυάζοντας τους ζωντανούς ρυθμούς του Dixieland με την χρήση κορνέτας και κλαρινέτου με την ασύγκριτη τεχνική του Ragtime στο πιάνο, δημιουργώντας έναν χορευτικό και ενθουσιώδη χαρακτήρα με την χρήση τυμπάνων μαγεύοντας την ατμόσφαιρα και κυριεύοντας την με την βαθιά συναισθηματική έκφραση των Blues. Το κοινό παρακολουθούσε καθηλωμένο, υπήρχε η αίσθηση ότι όλοι γνώριζαν αυτή την μουσική, κάπου την είχαν ξαναχορέψει, ίσως στο background των παιδικών αναμνήσεων με τις πρώτες Αμερικάνικες ταινίες που αγαπήσαμε και ταξιδέψαμε.

Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν χορευτικά και ο ιδιοκτήτης Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος δεν μπορούσε να είναι παρά τρισευτυχισμένος με το μουσικό θέαμα που προσέφερε στον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια!

Λίγο πριν το τέλος την παράσταση έκλεψαν 2 εκτελέσεις, όπως εξιστόρησε ο  κιθαρίστας Μελέτης υπήρχε παράδοση στην Νέα Ορλεάνη όταν κάποιος αποχωρούσε από τον κόσμο να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία με ένα πένθιμο σκοπό. Στον γυρισμό με έναν χαρούμενο. Ο πένθιμος σκοπός άγγιξε μουσικούς και κοινό. Έντονη ήταν η συγκίνηση του μουσικού Κωστή , ο οποίος στο τέλος του κομματιού τόνισε ότι : Όταν ήταν παιδιά και ονειρεύονταν να γίνουν μουσικοί ήταν ακριβώς για να βιώνουν βραδιές σαν και αυτήν. Ακολούθησε ο χαρούμενος σκοπός αλλά το κοινό δεν ήθελε να σταματήσουν, οπότε οι Ragtimers αφιέρωσαν άλλο ένα κομμάτι στο κοινό και στον ιδιοκτήτη.

Το χαμόγελο στα χείλη δεν έσβηνε ακόμα και μετά το τέλος του live. Αναμνηστικές φωτογραφίες με το κοινό και τους μουσικούς σφράγισαν το πορτραίτο των 30 χρόνων με τον καλύτερο τρόπο!

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα απο την βραδιά:

Φωτογραφίες, Βίντεο και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00