Αρχική » Θεοφάνια: Φως, Ελπίδα και Αγάπη Προβάλλουν στο Νέο Έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεοφάνια: Φως, Ελπίδα και Αγάπη Προβάλλουν στο Νέο Έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

από Maria Petroutsa

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα  στις 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνια στο λιμάνι του Παλουκίου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς και κατέκλεισε το λιμάνι. Η προσέλευση ήταν αισθητά πιο μεγάλη από την περσινή χρονιά.

Η νέα Δημοτική αρχή πρωτοστατούσε μαζί με τους ιερείς. Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον σύμμαχο του Ανδρέα Παπαδάκο και όλοι οι νέοι Αντιδήμαρχοι. Το παρών έδωσαν και ο Βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός καθώς και ο νέος Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός και 12 τολμηροί παρατάχθηκαν για να δοκιμάσουν την τύχη τους και να έχουν την ευλογία να πιάσουν τον σταυρό. Ανάμεσα τους και μια κοπέλα.

Στην καθιερωμένη λειτουργία πρωτοστατούσε ο  Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος. Αφού ευλόγησε τα ύδατα έριξε τον σταυρό και οι κολυμβητές βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Νικόλαος Μπουγονικολός από την Αμαλιάδα. Όλοι οι κολυμβητές τον συνεχάρηκαν  και στην συνέχεια προσκύνησαν τον σταυρό.

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δώρισε στον νικητή έναν χρυσό σταυρό και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες ένα μικρό αναμνηστικό δώρο.

Μετά το τέλος της τελετής, κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω από την νέα Δημοτική αρχή δίνοντας τις καλύτερες ευχές τους για την νέα θητεία.

Αρκετός ήταν και ο κόσμος που συνεχάρη τον κ. Νικολακόπουλο για την προαγωγή του σε Υφυπουργό.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσημο γεύμα στο εστιατόριο Porto Marine.

Φωτογραφίες , Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00