Αρχική »  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. -Η κυβέρνηση ναρκοθετεί και τη δικαιοσύνη στην Ηλεία

 ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. -Η κυβέρνηση ναρκοθετεί και τη δικαιοσύνη στην Ηλεία

από Maria Petroutsa

                                             

            

Η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας αποτελεί ξεκάθαρα ένα ακόμα χτύπημα της κυβέρνησης ΝΔ στον πολύπαθο νομό Ηλείας. Δυστυχώς, γίνεται πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας στην απάντησή του, σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, που είχε φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή.

Πραγματικά είναι μια απόφαση που στερείται λογικής, όταν μάλιστα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 κατοίκους στη Βόρεια Ηλεία, διεκπεραιώνοντας έναν μεγάλο όγκο υποθέσεων.

 Προφανώς, μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η περιοχή αναμένεται να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ως συνέχεια της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας, που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ: – Μετά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία μας. –

Μετά την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. –

Μετά την ακύρωση και την καθυστέρηση κρίσιμων και δρομολογημένων έργων υποδομής με ακραίο κυνισμό και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, στοχοποιεί και τον ευαίσθητο τομέα της δικαιοσύνης στην Ηλεία, καταργώντας την αυτοτέλεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

 Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην κατεύθυνση ενίσχυσης των υπαρχόντων Πρωτοδικείων με το απαραίτητο προσωπικό, προκείμενου να επιτελούν λειτουργικά την αποστολή τους. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης στον νομό μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει