Αρχική » ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ

από Άκης Χουζούρης

   Οι προσδοκίες που υπήρχαν στην δεύτερη επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, δημιουργήθηκαν από τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν την υγεία στον νομό μας. Τρία χρόνια τώρα, λαμβάνει χώρα μια διαρκή συρρίκνωση της υγείας στην Ηλεία. Οι τεράστιες πλέον ελλείψεις γιατρών, οι άγονες προκηρύξεις χωρίς κίνητρα, η εργασιακή κόπωση από την πανδημία, η εργασιακή ανασφάλεια συνιστούν την καθημερινότητα των δομών υγείας στον νομό μας και γίνεται εύκολα αντιληπτό ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας και στους πολίτες. 

   Μετά την επίσκεψη, οι εργαζόμενοι έμειναν με απορίες για την επόμενη μέρα. Φυσιολογικό επακόλουθο, καθώς δεν υπήρξε καμία απάντηση για τα προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας στο σύστημα υγείας του νομού. Η κ. Γκάγκα δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση, χωρίς κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τα προβλήματα παραμένουν, είναι φανερό πια ότι λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν από αυτή την κυβέρνηση και το πιθανότερο είναι να ξύσουμε και άλλο τον πάτο του βαρελιού.

   Είναι γενικά παραδεκτό, ιδιαίτερα ανάμεσα στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν βελτιώσεις στην λειτουργία των Νοσοκομείων μας. Είναι σημαντικό να στηριχτούν και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας μας. Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί όλο το υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό, οι συμβασιούχοι με την εργασιακή ανασφάλεια, οι εργαζόμενοι ΣΟΧ που βρίσκονται απέναντι στους εργολάβους, οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές που επιφορτίζονται μεγάλο βάρος λόγω των αποχωρήσεων συναδέλφων τους, οι ειδικευόμενοι γιατροί που στηρίζουν το σύστημα εις βάρος της ιατρικής τους εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό όλοι να νιώσουν την υποστήριξη μας, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται, αφού δεν την έχουν από την κυβέρνηση.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Ζητάμε εδώ και καιρό το αυτονόητο. Ένα ποιοτικό σύστημα υγείας με καθολική πρόσβαση, χωρίς ανισότητες. Μια υγεία για όλους, σε σύμπνοια με τις αρχές που έχει καθορίσει η παγκόσμια κοινότητα και ο ΠΟΥ. Η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι σημαντική για ένα ΕΣΥ που αποτελεί πυλώνα για την κοινωνική ευημερία. Για τον νομό μας, εκφράζουμε κάθε φορά ξεκάθαρα την δέσμευση μας για ενίσχυση όλων των δομών υγείας του νομού, μισθολογική ενίσχυση για γιατρούς και παροχή κινήτρων για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, αξιοκρατία και δημοκρατία στους χώρους εργασίας.

   Ενόψει ενός αναμενόμενου νέου κύματος πανδημίας, δεν πρέπει να νιώθουν οι πολίτες ότι η ασφαλής και βέλτιστη αντιμετώπιση των υγειονομικών τους ζητημάτων στις δομές υγείας του νομού μας δεν είναι δεδομένη. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών. Αλλιώς θα κάνουμε ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ, όπως μας συνέστησαν άλλωστε. Μετά θα έρθει η ώρα να δώσει τις λύσεις ο ελληνικός λαός.

Μαντάς Άγγελος

Συντονιστής Υγείας Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μέλος της γραμματείας του Τμήματος Υγείας Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00