Αρχική » Συνεργασία για ψηφιακή καταγραφή του λαογραφικού πολιτιστικού αποθέματος των Λεχαινών

Συνεργασία για ψηφιακή καταγραφή του λαογραφικού πολιτιστικού αποθέματος των Λεχαινών

από Maria Petroutsa

Επίσημο αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το Πανεπιστήμιο Πατρών

Επίσημο αίτημα προς το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα απέστειλε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, προκειμένου να τεθεί υπό την αιγίδα του ακαδημαϊκού ιδρύματος η έκθεση του Λαογραφικού Μουσείου Λεχαινών στον ανακατασκευασμένο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ της πόλης.

Παράλληλα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ζητά συνεργασία και συνδρομή του Πανεπιστημίου Πατρών ψηφιακή καταγραφή του λαογραφικού πολιτιστικού αποθέματος των Λεχαινών και η δημιουργία ψηφιακών μουσειοπαιδαγωγικών εφαρμογών στον ήδη ψηφιακά εξοπλισμένου χώρο που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο.

Αναλυτικά, η επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρύτανη και αξιότιμα Μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου,

Ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού (κα Αργυροπούλου Μαρία)  και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (κα Σταμούλη Αλεξία, κατεύθυνση Μουσειολογίας) του Πανεπιστημίου σας,  αλλά και με τη συμμετοχή φοιτητών των Τμημάτων, σχεδίασε την Μουσειολογική και Μουσειογραφική Μελέτη του Λαογραφικού Μουσείου Λεχαινών και αυτή την στιγμή οργανώνει την έκθεση των αντικειμένων του Μουσείου στον ανακατασκευασμένο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ.

Πέρα από την εκπόνηση των μελετών και την διαμόρφωση της έκθεσης, στόχος μας είναι η ψηφιακή καταγραφή του λαογραφικού πολιτιστικού αποθέματος των Λεχαινών και η δημιουργία ψηφιακών μουσειοπαιδαγωγικών εφαρμογών στον ήδη ψηφιακά εξοπλισμένου χώρο που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να θέσετε την συγκεκριμένη δράση υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου σας και να μας επιτρέψετε να συμπεριλάβουμε το λογότυπό σας τόσο στις πινακίδες που θα συνοδεύουν και θα ερμηνεύουν τα εκθέματα όσο και στο υλικό που θα παραχθεί από τη συνεργασία με τα δύο Τμήματα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Θα χαρούμε να επισκεφτείτε το Δήμο μας και το Μουσείο.

Αναμένοντας τη θετική απάντησή σας στο αίτημά μας,

με εκτίμηση,

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γεωργία Κακαλέτρη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00