Αρχική » Παρεμβάσεις και καθαρισμός του Σελινούντα στην περιοχή της Κρέστενας από την ΠΔΕ

Ν. Κοροβέσης: “Προσπαθούμε να δίνουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας”.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον καθαρισμό του Σελινούντα στην περιοχή της Κρέστενας, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι μετά τον Αλφειό, με στόχο να αποφευχθούν τον χειμώνα που θα έρθει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που κατά καιρούς δημιουργούν πολλά προβλήματα σε περιουσίες και καλλιέργειες στις γύρω περιοχές.  Στόχος λοιπόν να καθαριστεί ο Σελινούντας από κάθε είδους φερτά υλικά και να μην υπάρξει πρόβλημα  σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας.

Οι εργασίες και παρεμβάσεις που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τον μήνα Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται στο  πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμός κοίτης (άρση προσχώσεων και λοιπών φερτών) από τη θεομηνία Ιανουαρίου 2021 σε υδατορέματα των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας Κρεστένων» συνολικού προϋπολογισμού με ΦΠΑ 1.900.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η επιχείρηση Α. & Θ. ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΤΕ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο κ. Φώτη Χριστοδουλόπουλο, Προϊστάμενο Δομών-Περιβάλλοντος Δ/νσης Τεχνικών Έργων  και επιβλέποντα των αντιπλημμυρικών έργων της ΠΔΕ , έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση των σημείων που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα.

Έτσι, μέχρι στιγμής σύμφωνα με κ. Φώτη Χριστοδουλόπουλο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί καθαρισμός στο τμήμα  διασταύρωση Βρίνας προς Π.Υ. Κρεστένων και τμήμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, ενώ σε εξέλιξη  είναι το τμήμα από διασταύρωση Βρίνας και κατάντι προς εργατικές κατοικίες Κρεστένων.  Επίσης να σημειωθεί πως στο πυκνοκατοικημένο σημείο στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών Κρεστένων,  υπάρχουν ιζήματα τα οποία θα απομακρυνθούν καθώς προκαλούν ποικίλα προβλήματα στην περιοχή. (στάσιμα νερά κλπ).  Να σημειωθεί πως ο προϊστάμενος παρακολουθεί τις διαδικασίες και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί με παρεμβάσεις σημείων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κοροβέσης σε δήλωσή του τόνισε ότι «Προσπαθούμε να δίνουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούνται παρεμβάσεις ουσίας ώστε να αποφευχθούν τυχόν άσχημα περιστατικά κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως πλημμύρες κλπ. Είμαστε στο πλευρό του πολίτη με ουσιαστικό τρόπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00