Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

από Maria Petroutsa


Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Οι Προσκυνηματικοί χώροι της Δυτικής Ελλάδας και η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Ιερώνυμο
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης με τον Μακαριώτατο να τον συγχαίρει και να του δίνει την ευχή του τόσο για την επανεκλογή του, όσο και ενόψει της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη.


Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση και την αποκατάσταση των Προσκυνηματικών χώρων και των Ιερών Ναών σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα ενώ συζητηθήκαν και τρόποι αξιοποίησης των εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία της η Εκκλησία στην περιοχή αλλά και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα ο κ. Κοροβέσης.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης υπερτόνισε την ανάγκη σύσφιξης σχέσεων της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ως ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, και οι δυο, μπορούν σε συνεργασία να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την επιθυμία του να επισκεφθεί εκ νέου τον Κακόβατο και την ευρύτερη περιοχή αλλά και το κατάστημα του Νίκου Κοροβέση και να απολαύσει την ομορφιά της θάλασσας και του τοπίου.
«Είχαμε μια εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.»
Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας, ενημέρωσα τον Μακαριώτατο για τις ενέργειες της περιφερειακής μας αρχής για αξιοποίηση και ανάδειξη των Προκυνηματικών χώρων της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας και συζητήσαμε τρόπους ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.
Ακόμα, τόνισα, ότι η πρόσκληση στον ίδιο είναι πάντα ανοιχτή και θα τον περιμένω με χαρά στον Κακόβατο, με τον Αρχιεπίσκοπο να δεσμεύεται πως όταν οι αυξημένες του υποχρεώσεις, του το επιτρέψουν, θα επισκεφθεί την περιοχή την οποία αγαπά και θαυμάζει», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00