Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Προεκλογική εξαπάτηση η φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προεκλογική εξαπάτηση η φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης»

από Maria Petroutsa

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αυτά που απασχολούν τους πολίτες και εκεί θα πρέπει διαρκώς να εμβαθύνουμε, προκειμένου να βρούμε λύσεις», υπογράμμισε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως ανέφερε ο Ηλείος Βουλευτής, έρχεται καταιγίδα νομοσχεδίων που θα πλήξει ακόμα περισσότερο την κοινωνική πλειοψηφία, μεταξύ άλλων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοπασχολούμενους και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το νομοσχέδιο για τους servicers και ο προϋπολογισμός.

Εστιάζοντας στη φοροεπιδρομή που έρχεται για τον κόσμο της αγοράς, ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετείται διαρκώς εντός και εκτός κοινοβουλίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση και προβλέπει έναν οριζόντιο, άδικο φόρο-χαράτσι. Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε για αλλαγές στο νομοσχέδιο, όμως, τελικά, διαπιστώνουμε πως δεν έχει αλλάξει η φιλοσοφία και η λογική του. Οι κυβερνώντες παραβλέπουν τις δυνατότητες που έχει η Πολιτεία για ελέγχους και διασταύρωση στοιχείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή, επαίρονται για εξελιγμένο ψηφιακό κράτος, όμως, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τις πολιτικές που εφαρμόζουν. 

Απροκάλυπτα η κυβέρνηση εξαπάτησε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους εμπόρους, γιατί προεκλογικά δεν είχε πει πως θα τους επιβάλει -το λιγότερο- 1.440 ευρώ φόρο. Αυτό κάνει σήμερα και μάλιστα τους ζητάει να αποδείξουν ότι δεν φοροδιαφεύγουν, ενώ εξαρχής τους έχει χαρακτηρίσει όλους ως φοροφυγάδες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13.000 δικηγόροι που δηλώνουν ως έδρα το σπίτι τους, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να συντηρήσουν γραφείο. Όλοι αυτοί είναι φοροφυγάδες και βγάζουν περισσότερα από 10.000 ευρώ -καθαρά- τον χρόνο; Ή στην Ηλεία, υπάρχουν χωριά με ένα μπακάλικο ή ένα καφενείο που με δυσκολία παραμένουν ανοιχτά και έρχεται η κυβέρνηση να επιβάλλει 1.440 ευρώ φόρο. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;»

Κλείνοντας, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Χρειάζεται να γίνεται συζήτηση, όμως, εμείς, οφείλουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη στάση. Η συνάντηση θα πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα από αυτή του κ. Μητσοτάκη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό. Δεν πρέπει να έχουμε μία ακόμη αρνητική εξέλιξη για τη Χώρα, γιατί εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία για το ταξίδι στο Λονδίνο. Ελπίζουμε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να φερθεί ανάλογα, όπως ο κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος το 2017, όταν ανάγκασαν τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα να αναγνωρίσει μουσουλμανική μειονότητα και τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.» 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00