Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Π. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Π. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

από Maria Petroutsa


Αναζήτηση λύσεων σε ουσιαστικά ζητήματα

-Τέθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Τα αγροτικά προβλήματα του νομού τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας «Εύφορη Γη» με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη παρουσία και του βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Ομάδας Παραγωγών και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βαλιανάτος και ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κακαλέτρης, οι οποίοι μαζί με τον κ. Νικολακόπουλο εστίασαν στα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε για ακόμη μία φορά το πρόβλημα με την Κορινθιακή σταφίδα και το αίτημα της Ομάδας να μην χάσει κανένας σταφιδοπαραγωγός την συνδεδεμένη ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ θα εξεταστεί από τον Υφυπουργό και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλυφθούν όλοι οι παραγωγοί, ενώ σε ότι αφορά την επίσπευση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων σε περιπτώσεις καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, όπως επεσήμανε και ο κ. Νικολακόπουλος έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση αλλά ζήτησε και ο ίδιος από τον Υφυπουργό να βελτιωθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη διαδικασία.

Επιχειρησιακά προγράμματα
και κανονισμός ΕΛΓΑ
Αναφορικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα οπωροκηπευτικών και ελαιολάδου, που υλοποιούν οι Ομάδες Παραγωγών και τα οποία έχουν ‘παγώσει’ από τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Σταμενίτης έκανε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την επανέναρξή τους.
Εκ νέου τέθηκε και το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η κλιματική κρίση. Οι εκπρόσωποι της Ομάδας Παραγωγών επεσήμαναν την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών και μεταξύ αυτών ζητήθηκε να συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ζητημάτων της ακαρπίας. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε στη συνάντηση ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν τα σημεία εκείνα που απαιτούνται παρεμβάσεις.
Επιπλέον τέθηκε από την Ομάδα και το θέμα της διαδικασίας εκκαθάρισης των Συνεταιριστικών Οργανώσεων στο νομό (Πύργου, Αμαλιάδας, Γαστούνης), που έχει καθυστερήσει και ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι θα εξεταστεί σε συνεργασία με ο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους προβλήματα του αγροτικού κόσμου, μεταξύ αυτών η λειτουργία των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ και τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται με τις οφειλές που έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσλειτουργιών και ζητήθηκε να αντιμετωπιστεί ριζικά και με συγκεκριμένη μεταρρύθμιση το θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00