Αρχική » Αυγερινοπούλου – Σταμενίτης – Φερετζάνης: Ολοκληρώνεται η αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν παραγωγοί της Ηλείας από τον παρατεταμένο καύσωνα

Αυγερινοπούλου – Σταμενίτης – Φερετζάνης: Ολοκληρώνεται η αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν παραγωγοί της Ηλείας από τον παρατεταμένο καύσωνα

από Maria Petroutsa



Τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Ηλείας έθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τόσο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη, όσο και στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Γιώργο Φερετζάνη, ενώ τους διαβίβασε, συμπληρωματικά, και τις σχετικές επιστολές των αγροτικών συνεταιρισμών του Νομού, όπου αναλύονται εκτενώς τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Ειδικότερα, σε σχέση με την αποζημίωση των παραγωγών της Ηλείας για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους (ελιά, σταφίδα, αμπέλια, κ.α.) από τον περονόσπορο, την ακαρπία και τον παρατεταμένο καύσωνα, ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φερετζάνης, ενημέρωσαν ότι, με ταχύτητα, ολοκληρώνεται η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών και αναμένονται, εν συνεχεία, άμεσα οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις.
Επιπρόσθετα, η κυρία Αυγερινοπούλου και ο κύριος Σταμενίτης συνομίλησαν για την οργάνωση της παραγωγής της σταφίδας στην Ηλεία και δη την πρωτοβουλία για την σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης για την σταφίδα. Μια πρωτοβουλία, η οποία χαίρει της στήριξης του Υπουργείου, καθώς θα συμβάλλει στην οργάνωση της παραγωγής, θα τονώσει την εγχώρια κατανάλωση και θα ενδυναμώσει την εξωστρέφεια και την εξαγωγή του προϊόντος, δίνοντας τα απαιτούμενα εφόδια για το restart της σταφίδας και την ισχυροποίηση της θέσης του προϊόντος στην αγοραστική αλυσίδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00