ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΝΤΖΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΑΧΙΑΟ

Συνάντηση Γιάννη Λέντζα και Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Νικόλαο Ταχιάο

Βήμα προόδου για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας

-Το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την μελέτη επισκευής του ιστορικού κτιρίου 

-Αίτημα και για εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Βάρδας 

«Πράσινο φως» έχει δοθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση- επισκευή του ιστορικού δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας, μετά και από την συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικόλαο Ταχιάο, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

 Η συντονισμένη προσπάθεια και η διαρκής διεκδίκηση έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Υφυπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ που αφορά το συγκεκριμένο έργο και εν συνεχεία θα προχωρήσει και η χρηματοδότηση εκτέλεσής του. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το παλιό, ιστορικό κτίριο του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019 και ως εκ τούτου είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε και το δημοτικό σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Μία λύση προσωρινή, καθώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος ήταν να επισκευαστεί και να καταστεί και πάλι λειτουργικό το παλιό σχολικό κτίριο.

 Κάτι που αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιούνιο του 2019. 

Αντιπλημμυρικά έργα

Στην συνάντησή τους με τον Υφυπουργό, ο κ. Λέντζας και ο κ. Νικολακόπουλος, έθεσαν και το θέμα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Βάρδα, καθώς η προϋπάρχουσα μελέτη που άφορα τα υδραυλικά έργα στην απορροή των όμβριων υδάτων στην υπό κατασκευή νέα Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή. 

Οι παρεμβάσεις για την επισκευή της υπάρχουσας εθνικής οδού που διέρχεται από την περιοχή της Βάρδας, οι νέοι τρόποι θερμοκηπιακής καλλιέργειας, σε συνδυασμό και με την κλιματική κρίση και την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχουν ως αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η απορροή των υδάτων και τα βρόχινα ύδατα να προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Βάρδας. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση μίας νέας μελέτης, όπου θα ληφθούν υπόψη όλα τα νέα δεδομένα, για να προχωρήσει στη συνέχεια η εκτέλεση νέου αντιπλημμυρικού έργου. 

Μάλιστα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως θα γίνει συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου, της παραχωρησιούχου και του Δήμου για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Λέντζας και ο κ. Νικολακόπουλος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για την πορεία εκτέλεσης κατασκευής της νέας Ε.Ο. του αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’. Το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά, και θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Τέλος, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό την ανάγκη για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος σε όλη την Ηλεία, ενώ λαμβάνονται υπόψη τόσο τα πλημμυρικά φαινομένων του 2021 και φυσικά η αγροτική φυσιογνωμία της περιοχής.  

Related posts

Υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού

Συνεργασία Δήμου-ΕΡΤ για την ανάδειξη του Δήμου Πύργου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας το 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Ηλείας που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας