Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ

Στο επίκεντρο το Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

Οι επικείμενες αλλαγές που φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.
Ο κ. Νικολακόπουλος θα είναι εισηγητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και είχε τη ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Το νομοσχέδιο αφορά στην αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.
Μεταξύ αυτών προβλέπεται η κατάργηση των ΝΠΔΔ στους δήμους και η παρακολούθηση των επιδοτήσεων στην Τ.Α.
Επιπλέον, προβλέπεται η θέσπιση της καταβολής αποζημίωσης στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και ανά δύο μήνες την λογοδοσία του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, οι αλλαγές θα είναι καθοριστικές και θα συμβάλλουν στην βέλτιστη και αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία του με τον Υπουργό είχε ιδιαίτερη σημασία, για την διευκρίνηση και την προώθηση ουσιαστικών ζητημάτων, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι παράμετροι πριν εφαρμοστούν στην πράξη οι νέες διατάξεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00