Συναντήσεις με στελέχη των Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών σε Πύργο και Αμαλιάδα είχε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος


«Στόχος μας η αποτελεσματική αντιπυρική προστασία στο Νομό»
«Επί τάπητος» ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Ηλείας με μέσα και προσωπικό

Το ζήτημα της αποτελεσματικής αντιπυρικής προστασίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, κυριάρχησε στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τους επικεφαλής των Πυροσβεστικών και Δασικών υπηρεσιών σε Πύργο και Αμαλιάδα.
Ειδικότερα ο κ. Νικολακόπουλος είχε συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Βασίλη Σολδάτο και τον επικεφαλής της Π.Υ. Πύργου κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, καθώς και με τα υπόλοιπα στελέχη και το προσωπικό της υπηρεσίας, με τους οποίους συζήτησε γύρω από την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, που πιθανόν να προκύψουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.


Τόνισε δε πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν, τους συνεχάρη για τη μέχρι σήμερα προσπάθειά τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Ηλείας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Σολδάτο, ο οποίος ως γνωστόν τοποθετήθηκε πρόσφατα ως επικεφαλής των Π.Υ. στο Νομό μας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε υποβάλλει αίτημα προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ηλείας με την τοποθέτηση Ανώτατου Αξιωματικού στο βαθμό του Ταξίαρχου – Αντιπύραρχου, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε.


Παράλληλα ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας επισκέφτηκε και τους νέους υπερσύγχρονους χώρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν πριν από λίγους μήνες, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ανάλογη επίσκεψη είχε και στην Π.Υ. Αμαλιάδας, όπου συναντήθηκε με το διοικητή κ. Κώστα Χριπάτσιο, καθώς και άλλα στελέχη και προσωπικό της υπηρεσίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν γύρω από το έργο της δασοπυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή.
Να τονιστεί ότι στα πλαίσια της συνάντησης που είχε το προηγούμενο διάστημα ο υποψήφιος βουλευτής με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Γιώργο Πουρνάρα, είχε ζητήσει και την ενίσχυση της Π.Υ. Ηλείας με δύο θέσεις αξιωματικών , κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό και για τον Πύργο και για τα Κρέστενα, ενώ ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι και φέτος θα υπάρχουν στο Νομό μας αρκετά εναέρια μέσα που θα έχουν ως βάση τους και πάλι την Ανδραβίδα.
Στα Δασαρχεία Πύργου και Αμαλιάδας


Επισκέψεις εξάλλου έκανε ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος στα Δασαρχεία Πύργου και Αμαλιάδας όπου είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των υπηρεσιών κ.κ. Παναγιώτη Λάττα και Βασίλη Μποβολέτη αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τα στελέχη και εργαζόμενων των εν λόγω δασικών υπηρεσιών.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε η πολύτιμη συνδρομή των Δασαρχείων ιδιαίτερα στο έργο τη πρόληψης των πυρκαγιών, ενώ εξετάστηκαν και διάφορα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες του Νομού μας.
Τους ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και εξήρε το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα.

Related posts

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η κυβέρνηση έχασε το δρόμο, αντί για τη σωστή πλευρά της ιστορίας έχει βρεθεί στην πλευρά της υποτέλειας.’’

Διονύσης Καλαματιανός: «Πολιτικές για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης»

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για την Γιορτή της Μητέρας