Αρχική » Συνάντηση του Δήμαρχου Πύργου Στάθη Καννή με τους καταστηματάρχες

Συνάντηση του Δήμαρχου Πύργου Στάθη Καννή με τους καταστηματάρχες

από Maria Petroutsa

Άμεσος σχεδιασμός για να μπει  τάξη σε πλατείες και πεζόδρομους

*Απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων-Εφαρμογή της κανονιστικής του Δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα.

Άμεσος είναι ο σχεδιασμός για να μπει τάξη  σε πλατείες και πεζόδρομους, αφού ο Δήμος  είναι αποφασισμένος να προχωρήσει  στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην εφαρμογή της ισχύουσας κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων

Η πρόθεση αυτή της Δημοτικής Αρχής έγινε γνωστή και στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στους κοινόχρηστος χώρους κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Τετάρτης (20.03.24) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής.

Από πλευράς Δήμου επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι  Νώντας Κυριαζής, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Παναγόπουλος και Δημήτρης Τζουανόπουλος.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως πρέπει να μπει μία τάξη στους χώρους αυτούς, κατεύθυνση προς την οποία κινούνται τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος με κύριο στόχο τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη λειτουργία των καταστημάτων και την απρόσκοπτη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τους δημότες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής, αλλά μετά το πέρας της περιόδου αυτής,  η αστυνόμευση θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες.

Ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και από οχήματα των οποίων προβλέπεται η κυκλοφορία τους από την κανονιστική του Δήμου (δηλ. φορτηγά που δεν ξεπερνούν τους 7,5 τόνους).

Όπως γίνεται αντιληπτό απαγορεύεται  τελείως η διέλευση οχημάτων με μεγαλύτερο τονάζ από το συγκεκριμένο όριο, τα οποία  σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των ειδών που προμηθεύονται μεγάλα καταστήματα. 

Για το θέμα των μοτοποδηλάτων που χρησιμοποιούν τα καταστήματα για την προσφορά υπηρεσιών delivery ο Δήμος  θα προχωρήσει στην οριοθέτηση χώρων για την στάθμευσή τους, προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ που δραστηριοποιούνται στους κοινόχρηστους χώρους.

Όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, έγινε σαφές προς τους καταστηματάρχες από την πλευρά της δημοτικής αρχής πως θα πρέπει να προσαρμοστούν στα όσα αναφέρει η κανονιστική του Δήμου προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και η διέλευση των δημοτών.

Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Στάθη Καννή αποσκοπούν στο να καταστήσουν την πόλη λειτουργική. Επίσης στο να μπορούν οι δημότες να κινηθούν με άνεση στους πεζόδρομους και τις πλατείες, σκοπό εξάλλου για τον οποίο δημιουργήθηκαν. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00