Αρχική » Με μέλη της εθελοντικής ομάδας “Αγαπάμε την πόλη μας τον Πύργο”, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Με μέλη της εθελοντικής ομάδας “Αγαπάμε την πόλη μας τον Πύργο”, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

από Maria Petroutsa

Εθελοντισμός και αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Πύργου

Η εθελοντική προσφορά ως βασικός παράγοντας της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου, τέθηκε ως ζήτημα στη συνάντησης που είχε  στο  Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με μέλη της  εθελοντικής ομάδος «Αγαπάμε την πόλη μας, τον Πύργο», παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νίκου Θεοδώρου.

Η συζήτηση οδήγησε στην θεμελίωση της συνεργασίας των πολιτών που έχουν ενταχθεί στην ομάδα με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, η σύσταση  του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά των πολιτών τέθηκε ο προβληματισμός για τον βηματισμό βάση του οποίου η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει εκπονήσει με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου έκανε αναλυτική αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την συνέχιση των εργασιών στα έργα που έχει παρατηρηθεί μία στασιμότητα καθώς και στο πώς αναμένεται η Δημοτική Αρχή  να προχωρήσει ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια έχουν παρουσιαστεί, για τα οποία όπως είναι γνωστό δεν φέρει καμία ευθύνη.

Τέθηκαν θέματα που αφορούν τα έργα της ανάπλασης της πλατείας, της Ρήγα Φεραίου, της 28ης Οκτωβρίου, των διατηρητέων που είναι επικίνδυνο να καταρρεύσουν και της καθαριότητας που έγινε αποδεκτό από όλους πως στο τομέα αυτό η πόλη παρουσιάζει μία πολύ βελτιωμένη εικόνα.

Συζήτησαν για τα ζητήματα  της δημιουργίας μικρών πάρκων, της  εύρεσης χώρων για πάρκινγκ και βέβαια για το θέμα της χρήσης από τους πολίτες πλατειών και  πεζόδρομων.

Ο κ. Καννής για τους κοινόχρηστους χώρους τόνισε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν μέτρα που θα αποδώσουν στους κοινόχρηστους χώρους τον ρόλο για  τον οποίο δημιουργήθηκαν.  

Αναφορά επίσης έγινε  στα έργα του Κατακόλου, στην προβολή του μέσω του διαδικτύου και στην παροχή της δυνατότητας στους επισκέπτες να έχουν πλήρη και άμεση  πληροφόρηση για την περιοχή και τα αξιοθέατα που διαθέτει.                                                                                       Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα της  προσαρμογής των καταστημάτων του λιμανιού στα σημερινά δεδομένα εξυπηρέτησης των πελατών,  έχοντας ως στόχο  την συμβολή τους στην δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας στο εξωτερικό για το επίνειο του Πύργου,  με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής που θα έχει ως συνέπεια την οικονομική αναζωογόνηση όχι μόνο του Κατακόλου αλλά ολόκληρου του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00