Συνάντηση του βουλευτή Ηλεία της ΝΔ Α. Νικολακόπουλου με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Π. Γεωργιάδη

Επιπλέον παρεμβάσεις για αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν και στην ολοκλήρωση των θετικών ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την διαχείριση του προβλήματος της έλλειψης αλλοδαπών εργατών στην χώρα μας, ζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του δεύτερου.

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός έθεσε σε όλη του την διάσταση το πρόβλημα που έχει ανακύψει και στο νομό μας εξαιτίας της έλλειψης εργατών, όχι μόνο στον αγροτικό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς.

Η έλλειψη εργατών προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε πολλούς κλάδους, γι’ αυτό και ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η τοπική οικονομία στην Ηλεία.

Επέκταση των συμφωνιών

Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και στην πρόοδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, έρχονται να προστεθούν και άλλες παρεμβάσεις, όπως η συμφωνία με το Μπαγκλαντές που κυρώθηκε πρόσφατα στη Βουλή, ενώ αναμένεται σύντομα και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει την διαδικασία χορήγησης άδειας διαμονής των αλλοδαπών εργατών από το Μπαγκλαντές που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς και την διαδικασία των μετακλήσεων, ενώ θα προβλέπονται και υποχρεωτικές επιστροφές όσων εισέλθουν κατά παράβαση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Η δε διαδικασία θα είναι απλοποιημένη και θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Σημειωτέον ότι το νομοθετικό πλαίσιο δίνει πλέον το δικαίωμα παραμονής των αλλοδαπών εργατών στην χώρα μας για μία πενταετία, με την δυνατότητα εντός αυτού του διαστήματος να επισκέπτονται την χώρα τους.

Επίλυση διαδικαστικών θεμάτων

Αυτό που επισημάνθηκε από τον κ. Νικολακόπουλο, πέραν της αναγκαιότητας επίσπευσης των διαδικασιών και της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, είναι η επίλυση και άλλων διαδικαστικών ζητημάτων όπως η λειτουργία της Πρεσβείας στο Νέο Δελχί για την διεκπεραίωση των αιτημάτων μετάκλησης όσο και της άρσης πιθανών γραφειοκρατικών εμποδίων στην συνέχεια και η ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων στην Ελλάδα.

Τονίστηκε δε η ανάγκη σύναψης ανάλογων συμφωνιών και με άλλες χώρες ή η επέκταση ήδη υφιστάμενων με χώρες όπως η Αίγυπτος, δεδομένου ότι τέτοιες συμφωνίες είναι επωφελείς καθώς όχι μόνο προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ο οποίος κρίνεται αναγκαίος για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικονομίας, αλλά προβλέπουν και διαδικασία επαναπροώθησης στις χώρες τους των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στην χώρα μας.

“Έχουν γίνει σταθερά και σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα, πρέπει όμως να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να αποδώσουν καρπούς και οι προσπάθειες που έχουν γίνει και από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και από το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Γεωργιάδη και διάφορα άλλα ζητήματα τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Related posts

Επιστολή του Δήμαρχου Πύργου Ευστάθιου Καννή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξεκινάει από το Δήμο Ήλιδας η οργανωμένη επούλωση λάκκων και σοβαρών προβλημάτων στο οδόστρωμα της Αμαλιάδας και των δημοτικών κοινοτήτων

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχθηκε στο κτίριο Μπελογιάννη τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Ήλιδας