Αρχική » Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας με τον Υπουργό Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας με τον Υπουργό Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια

από Maria Petroutsa

Ν. Κοροβέσης: Σε επαγρύπνηση για την Πολιτική Προστασία

* Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση μέσα στο Μάρτιο στον Πύργο στο πλαίσιο ενημέρωσης και προετοιμασίας

Το πλαίσιο συνεργασίας για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλια.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην οποία συμμετείχε και ο Ηλείος Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκαν τρόποι αποδοτικότερης συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα φυσικών καταστροφών και έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Κοροβέση για τις ενημερωτικές ημερίδες που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα και φυσικά την Ηλεία ενώ αναφέρθηκε και στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει με αντικείμενο την κοινή εκπαίδευση όλων των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, ενημέρωσε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα Πολιτικής Προστασίας η Π.Ε. Ηλείας αλλά και για την διαδικασία αποκατάστασης περιοχών που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές.

Όπως σημείωσε μάλιστα, ο κ. Κοροβέσης, εντός Μαρτίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση στον Πύργο, με την συμμετοχή φορέων, προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και εθελοντών προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους.

«Η Π.Ε. Ηλείας είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Γι’ αυτό οφείλουμε άπαντες να είμαστε σε επαγρύπνηση και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτούς της αντιμετώπισης και της αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, είχα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλια με τον οποίο συζητήσαμε για τα θέματα αυτά και δεσμευτήκαμε, η συνεργασία μας να είναι πιο στενή και όσο γίνεται αποδοτικότερη, προκειμένου να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να μην ζήσουμε ξανά τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00